Äldreboende i Malmö

Livsstilsboende · Demensboende · Korttidsplatser

På Attendos äldreboenden i Malmö bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen som matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din vardag. Det är du som bestämmer hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du vill vara med på. I Malmö har vi flera trevliga och moderna äldreboenden att välja mellan.

Hitta oss!

Välj verksamhet
Hela Sverige

Ring oss gärna: 08-586 25 200

Visar 6/6
Beskrivning Kontakt Adress

Attendo Bellevuegården

Attendo Bellevuegården är beläget i Malmö med närhet till centrum, parker och affärscenter. Hos oss...

Omtanke, Trygghet, Engagemang, Trivsel.

0727-334410 Eddagatan 1, 217 67 Malmö

Attendo Bunkeflogården

Attendo Bunkeflogården är ett demensboende, vackert beläget med närhet till havet och parkområden i...

Trygghet, Engagemang, Omtanke

040-15 06 42 Norra Vägen 7 218 32 Bunkeflostrand

Attendo Fridhemmet äldreboende

Attendo Fridhemmets äldreboende är beläget i västra Malmö med närhet både till shopping samt hav...

Omtanke, Trygghet, Engagemang, Trivsel

040-981236 Major Nilssons gata 13, 217 73 Malmö ‎

Attendo Märsgränd äldreboende

Attendo Märsgränd är ett modernt och trivsamt äldreboende mitt i Västra Hamnen i Malmö. Det är nära...

Livsstilsboende Sport & Spa, Korttidsplatser, Demensboende

Samordnare: 073-3903465, mån, ons, fre fm Malmö

Attendo Oxie vårdboende

Attendo Oxie vårdboende är ett äldreboende med inriktning Kultur...

Livsstilsboende Kultur & Nöje, Korttidsplatser

040-52 93 02 Oshögavägen 2, 238 32 Oxie

Attendo Västra Varvsgatan äldreboende

Attendo Västra Varvsgatan äldreboende ligger i den attraktiva stadsdelen Västra Hamnen i Malmö och...

Livsstilsboende Sport & Spa, Centralt, Omtanke

076-760 89 15 Västra Varvsgatan 50, 211 15, Malmö
10

Äldreboende i Malmö

Många trevliga äldreboenden i Malmö

Attendo har många trevliga äldreboenden i Malmö. På Attendos äldreboenden i Malmö bor du i egen lägenhet men har även tillgång till gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Personal finns på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel.Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och tillsammans kommer ni överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter är du intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i  genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Demensboende, korttidsboende och livsstilsboende

I Malmö finns flera olika typer av äldreboenden att välja mellan: demensboende för personer med demens som är i behov av vård och omsorg, korttidsboende- ett äldreboende där du bor en kortare tid, tillexempel efter en sjukhusvistelse innan du får åka hem eller i väntan på plats på annat äldreboende. Attendo har även flera äldreboenden som vi kallar för livsstilsboenden. Våra livsstilsboenden är anpassade efter ett specifikt koncept: Sport & Spa, Kultur & Nöje samt Utevistelse & Trädgård.

Flera roliga aktiviteter på våra boenden

På våra äldreboenden i Malmö erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och i grupp. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bjuder gärna in vänner och närstående för att fira med oss. Underhållning och utflykter anordnas regelbundet och du erbjuds också "egentid" med den kontaktman, kanske ett besök på ett mysigt cafe´, lösa kordsord eller en vända till biblioteket. På Attendo Märsgränd äldreboenden har de boende tillgång till bastu, träningslokal och bubbelbad och det finns en sportbar där man kan sitta och titta på fotbollsmatcher och annan sport man är intresserad av.
På Attendo Bunkeflogården åker de boende iväg på utflykt tre gånger i veckan med Attendobussen.

Ansök om äldreboende i Malmö hos kommunen

För att bo på något av våra äldreboenden eller vård- och omsorgsboenden i Malmö behövs ett biståndsbeslut av Malmö kommun. Kontakta äldreförvaltningen för ett första möte. När du beviljats bistånd kan du i vissa kommuner fritt välja vilket boende du vill bo på. Väljer du ett av Attendos äldreboenden i Malmö tar vi kontakt med dig så fort som möjligt för att planera ett första besök och därefter inflyttning.

 

Miljöcertifikat
Samtliga Attendos äldreboenden i Malmö är ISO-certifireade 

Vi gör skillnad!

Varje dag bidrar vi till högre kvalitet, ökad tillgänglighet och större mångfald. Vi kallar det modern välfärd. Men nu är hela vår bransch hotad. Och du berörs.