Äldreboenden med finsktalande inriktning

Välkommen till ett tryggt boende – utifrån dina behov

På några av Attendos äldreboenden har vi finsk inriktning vilket innebär att vi har finsktalande medarbetare och inslag av finsk kultur på boendet. Du som vill ska alltså kunna bli bemött på finska och även kunna ta del av finsk kultur som bastubad och speciella mattraditioner.

Hitta oss!

Välj verksamhet
Hela Sverige

Ring oss gärna: 08-586 25 200

Visar 3/3
Beskrivning Kontakt Adress

Attendo Fortuna-Onnela

Attendo Fortuna-Onnela är ett äldreboende med inriktning Utevistelse...

Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård, Finskspråkig avdelning

018-16 20 60 Stenbrohultsvägen 6, 757 58 Uppsala

Attendo Maria Winkvists väg

Attendo Maria Winkvists väg är ett modernt och trivsamt äldreboende i Norrtälje med inriktningen...

Livsstilsboende Sport & Spa, Omtanke, Trivsel

072-1892736 Maria Winkvists väg 1, 761 65 Norrtälje

Attendo Vårdbo Åkersberga

Attendo Vårdbo Åkersberga är ett äldreboende vid Åkers kanal vid Järnvägsparken, centralt i...

Engagemang, Naturskönt, Omtanke, Finsk inriktning

Österskärsvägen 3, 184 50 Åkersberga
10

Äldreboenden med finsktalande inriktning

Vårt mål är att du som boende ska vara trygg,  trivas och få stöd och hjälp på det sätt du önskar. Du bor i egen lägenhet men har även tillgång till gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Personal finns på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel.

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag. Tillsammans kommer ni överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter är du intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i  genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

På våra boenden erbjuds många varierade aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss. Underhållning och utflykter anordnas regelbundet. Du erbjuds också regelbundet ”egen-tid” med din kontaktman, kanske ett besök på café, en vända till biblioteket eller ett teaterbesök.

För att bo på något av våra äldreboenden behövs ett  biståndsbeslut av kommunen. Kontakta äldreförvaltningen i din kommun för ett första möte. När du beviljats bistånd kan du i vissa kommuner fritt välja vilket boende du vill bo på. Väljer du ett av våra äldreboenden tar vi kontakt med dig så fort som möjligt för att planera ett första besök och därefter inflyttning.

 

 

 

Vi gör skillnad!

Varje dag bidrar vi till högre kvalitet, ökad tillgänglighet och större mångfald. Vi kallar det modern välfärd. Men nu är hela vår bransch hotad. Och du berörs.