Äldreboende i Göteborg

Välkommen till ett tryggt boende – utifrån dina behov
På Attendos äldreboenden i Göteborg bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen som matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din vardag. Det är du som bestämmer hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du vill vara med på. I Göteborg har vi flera trevliga och moderna äldreboenden att välja mellan.

Hitta oss!

Välj verksamhet
Hela Sverige

Ring oss gärna: 08-586 25 200

Visar 4/4
Beskrivning Kontakt  

Attendo Fiskebäck äldreboende

Attendo Fiskebäcks äldreboende ligger i Västra Frölunda, vackert beläget med hänförande utsikt över...

Äldreboende, Parboende, Demensboende, Korttidsboende

trainee verksamhetschef Jennie Jensen tel: 0720-84 25 61

Hälleflundregatan 20, 426 58 Västra Frölunda

trainee verksamhetschef Jennie Jensen tel: 0720-84 25 61

Hälleflundregatan 20, 426 58 Västra Frölunda

Här finns lediga platser!

Attendo Lotsen

Attendo Lotsens äldreboende ligger i Majorna, strax intill Chapmans torg. Utsikten från våra...

Samordnare Asil Jadari, 072-085 23 14

Kustgatan 10, 414 55 Göteborg

Samordnare Asil Jadari, 072-085 23 14

Kustgatan 10, 414 55 Göteborg

Här finns lediga platser!

Attendo Postflyget

Under våren 2020 öppnar Attendo Postflyget äldreboende i Torslanda. Det är ett nytt modernt...

Livsstilsboende Sport & Spa

Postflyget, 423 37 Torslanda

Postflyget, 423 37 Torslanda

Här finns lediga platser!

Attendo S:t Jörgen äldreboende

Attendo S:t Jörgens äldreboende ligger 10 min från centrala Göteborg, vackert beläget nära S:t...

Äldreboende, Gruppboende demens, Parboende, Korttidsboende

S:t Jörgens väg 22, 422 49, Hisingsbacka

S:t Jörgens väg 22, 422 49, Hisingsbacka

Här finns lediga platser!
5

Attendo har många trevliga äldreboenden i Göteborg

Attendo driver flera äldreboenden i Göteborg. Vårt mål är att du som boende ska vara trygg,  trivas och få stöd och hjälp på det sätt du önskar. Du bor i egen lägenhet men har även tillgång till gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Personal finns på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel. Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag. Tillsammans kommer ni överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter är du intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i  genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Demensboende, korttidsboende och livsstilsboende

Attendo har flera olika äldreboenden i Göteborg: demensboenden för personer med demens, korttidsboenden där du bor en kortare tid efter en sjukhusvistelse eller i väntan på att du ska få plats på ett annat äldreboende. Attendo har också äldreboenden som vi valt att kalla för livsstilsboenden där verksamheten har anpassats efter ett specifikt koncept: Kultur & Nöje, Utevistelse & Trädgård samt Sport & Spa.

Många roliga aktiviteter

På våra äldreboenden i Göteborg erbjuds många varierade aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss. Underhållning och utflykter anordnas regelbundet. Du erbjuds också regelbundet ”egen-tid” med din kontaktman,  kanske ett besök på café, en vända till biblioteket eller ett teaterbesök. På våra boenden anordnar vi bland annat musikunderhållning, gymnastik och pubkvällar.

Ansök om äldreboende i Göteborg

För att bo på något av våra äldreboenden i Göteborg krävs ett biståndsbeslut från Göteborgs kommun. Kontakta äldreförvaltningen för ett första möte. När du beviljats bistånd kan du i vissa kommuner fritt välja vilket boende du vill bo på. Väljer du ett av Attendos äldreboenden tar vi kontakt med dig så fort som möjligt för att planera ett första besök och därefter inflyttning.