• Framsida
  • Gula rummet
  • Bollhav
  • Rosa rummet

Attendo Bränninge korttidshem

Barnanpassat · Engagemang · Omsorg

Attendo Bränninge korttidshem är beläget i ett naturskönt villaområde i Skarpnäck. Målgruppen är barn mellan 0-21 år, och grupperna är anpassade utifrån barnens olika behov. Rymliga lokaler och en varierad utemiljö stimulerar till lek och motorik. Samtlig personal har relevant grundutbildning för målgruppen. På Bränninge korttidshem arbetar vi genomgående med tydliggörande pedagogik, och hela personalgruppen är utbildade i metoden. Vi arbetar för att varje barn ska få en vistelse som är anpassad efter dess specifika behov, och för att möjliggöra detta har vi ett nära samarbete med andra myndigheter, skola, habilitering, daglig verksamhet med flera. Vi gör aktiviteter som promenader, parklek och utflykter till museum, café, bio och badhus. Under vår/sommar utnyttjar vi den mycket omtyckta studsmattan, och vid fint väder tar vi fram poolen.

Verksamhetschef

Mikael Solinger

Telefon: 0723758738

Telefon:

08-648 36 55

E-post:

Adress

Riksrådsvägen 203, 128 39 Skarpnäck

  • Janarthany Ganeshan

    Janarthany Ganeshan

    Vårdare

    "På Bränninge arbetar vi med de boende i fokus samt värdesätter kvalitet, vilket resulterar i engagerade och kompetenta medarbetare. "

Mat på Attendo Bränninge korttidshem

Maten är en viktig del av vardagen för de allra flesta. När det gäller barn är det viktigt att man har bra förutsättningar att göra måltiden lite extra speciell. Hos oss får barnen vara med och välja mat efter önskemål och förmåga. Våra medarbetare har kompetens i hur man på bästa sätt anpassar maten efter olika behov så som allergier och överkänslighet.

Mer information om Attendo Bränninge korttidshem

Boende

Bränninge har tillstånd för att ta emot sex barn. Många av rummen är anpassade och har lyft. Verksamheten har ett så kallat sinnesstimuleringsrum med ljuseffekter. Till verksamheten tillhör en stor lummig trädgård med bra förutsättningar för lek och bus.

 

Medarbetare

Personalen består av utbildade stödassistenter, stödbiträden samt en stödpedagog. Personalen samarbetar mycket med föräldrar och vårdnadshavare och har mycket kontakt med skola och habiliteringen för att samordna insatserna kring barnen på ett optimalt sätt.  

Omsorg

På Attendo Bränninge arbetar vi efter barnets bästa, de ska känna sig trygga och bekräftade. Eftersom alla barn är olika utformar vi insatserna utifrån de behov som finns så att det ska bli så bra som möjligt. Personalen arbetar utifrån tydliggörandepedagogik för att skapa en struktor samt möjlighet för kommunikation hos barnen.