• Fikastund
 • Högläsning i växthuset
 • Trädgården-växthus med infravärme
 • Växthus-reminiscens
 • Bastu
 • Bastu med relax
 • Trädgården
 • Fia med knuff
 • Utegymmet i vår trädgård
 • Alla Helgons dag 2015

Attendo Enhagsslingan äldreboende

Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård · Bastu · Relax.

Vårt äldreboende Attendo Enhagsslingan i Täby är ett livsstilsboende med koncept Utevistelse & Trädgård. Hos oss använder vi trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning. Vi har stora gemensamma ytor för aktiviteter samt en rogivande relaxavdelning med bastu. Här finns en stor grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, potatisland, växthus, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. På Attendo Enhagsslingan har vi roligt och tillsammans skapar vi en härlig miljö att vistas i.

Verksamhetschef

Kontakt Fler telefonnummer till oss

 

Emina Ajdinovic Samordnare

emina.ajdinovic@attendo.se

 

Sjuksköterska telefon: 

  072-389 55 81

  072-389 55 88

Attendos mobila rehab team

Arbetsterapeut Ulrica Algotsson 

 072-38 95 618

Fysioterapeut Fredrik Persson 

 072-38 95 628

 

070-897 14 45 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon:

Samordnare: Emina Ajdinovic 0708-97 14 45

Adress

Enhagsslingan 11, 187 40 Täby

 • Emina Ajdinovic

  Emina Ajdinovic

  Samordnare

  "Vi har en mycket fin arbetsmiljö både inne och ute, våra medarbetare är engagerade och hjälpsamma"

Mer information om Attendo Enhagsslingan äldreboende

Boende

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för de med stort omvårdnads- och omsorgsbehov.  Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende.  Vi har generösa gemensamma utrymmen på varje avdelning för samvaro. Tillsammans har vi en salong där vi har större aktiviteter och en bastu med relax.

Omsorg & Aktiviteter

Alla våra medarbetare har rekryterats utifrån intresse för vårat koncept Utevistelse och Trädgård. Hos oss får du en kontaktperson som ser till dig och dina önskemål alldeles extra mycket. Alla boende har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är ansvarig för din hälso- och sjukvård.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning med vård som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter och försöker möta alla de önskemål våra boende har. Att leva livet hela livet är vårat motto och vi har roligt tillsammans. Närstående är alltid välkomna att vara med på våra dagliga aktiviteter.

Medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, aktivitetssamordnare, undersköterskor och sjuksköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut försörjs via Attendos mobila rehabteam en gång i veckan eller vid behov. På Enhagsslingan har vi tillgång till sjuksköterska dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov. Trivselsamordnaren arbetar med Attendos koncept Utevistelse & Trädgård och ansvarar för att våra boenden ska ha en meningsfylld vardag med mycket aktiviteter. Våra demensavdelningar har tillgång till Attendos demensteam som vid behov kan ge stöd till våra medarbetare. Alla medarbetare har gjort Demens ABC. Tillsammans med de boende bildar vi ett professionellt team där vi tar till vara på livslång erfarenhet och yrkeskunskap. 

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst