• Det porlande vattnet från fontänen skapar lugn och ro
 • Vackra färjor passerar precis utanför Kungshamns trädgård
 • Vi plockar vackra blombuketter och tar med dem in
 • Samarbete i trädgården
 • Trädgårdspromenad
 • Välkommen till Attendo Kungshamn!
 • Utsikt över en kopp kaffe och kaka
 • Vi har en mysig bibliotekshörna med många böcker att välja på
 • Kungshamn

Attendo Kungshamn äldreboende

Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård · Boende för yngre med demens

Attendo Kungshamn i Nacka är ett äldreboende för personer med en demensdiagnos, vi har även platser för yngre demenssjuka. Boendet är ett livsstilsboende och vi arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård och i vår stora trädgård med utsikt över Stockholms inlopp finns bland annat hallonbuskar, rabarber och en kryddträdgård. Hos oss kan du även höra hur båten till Vaxholm tuffar förbi. Vi har dagligen aktiviteter, allt ifrån gymnastik, promenader, högläsning till att vara ute och grilla i trädgården. Vårdhunden Ayla är ofta på besök och kelar med de som vill!

Verksamhetschef

Lena Sunnerfors

Telefon: 076-1413534

Hej, Det är jag som är ansvarig för verksamheten.

Kontakt Fler telefonnummer till oss

kontakta oss

Verksamhetschef 
Lena Sunnerfors
lena.sunnerfors@attendo.se                  
076-141 35 34

Samordnare  
Emma Nyberg 
emma.nyberg@attendo.se              
070-253 76 40

Fax:       08-556 180 64

Sjuksköterskor: 08-556 180 63

 •    Plan 0    08-556 180 50
 •    Plan 1    08-556 180 51
 •    Plan 2    08-556 180 52
 •    Plan 3    08-556 180 53

 

Telefon:

076-1413534

Adress

Skurusundsvägen 163, 131 46, Nacka

 • Malin Pettersson

  Malin Pettersson

  Undersköterska

  "Naturen här är underbar och därför älskar vi att vistas utomhus. Vi är också väldigt noga med att ta med oss naturen in genom att till exempel plocka in blommor och kryddor."
 • Rickard Carlstedt

  Rickard Carlstedt

  Undersköterska

  "Det känns kul att komma hit på dagarna och det bästa är våra boende. Alla har sina personligheter och de förgyller verkligen tillvaron."

Mat på Attendo Kungshamn äldreboende

Vi tycker att måltiden är en viktig del av dagen som främjar livskvalitet. Våra medarbetare sitter ner och deltar i måltiderna och arbetar för att skapa en lugn och trivsam stund tillsammans. Maten kommer från Dafgård och tillbehör och efterrätter ordnar vi själva. Maten serveras i den gemensamma matsalen och vi arbetar för att skapa en harmonisk och trevlig måltidsmiljö. Om vädret tillåter äter vi gärna utomhus på balkongen eller i trädgården och vi arbetar för att sprida goda dofter i måltidsrummet för att stimulera aptit och välbefinnande. Tillsammans med våra boende så bakar vi mycket, och när trädgårdens fruktträd och bärbuskar ger skörd använder vi oss av de egenodlade frukterna och bären.

Mer information om Attendo Kungshamn äldreboende

Boende

Ett livsstilsboende med stor trädgård och fantastisk utsikt

På Attendo Kungshamn äldreboende i Nacka har vi 59 hemtrevliga lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Högst upp i huset finns en samlingssal med ett litet bibliotek, ett piano och utrymme för gemensamma aktiviteter. Vi har även rymliga balkonger åt alla väderstreck.

I direkt anslutning till boendet finns en trädgård som är utformad för att locka till utevistelse, social samvaro och aktivitet. Här finns sinnesstimulerande planteringar och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Det finns en kryddodling för doft och smak och många av växterna drar till sig fjärilar, humlor och bin. Vi har en centralt placerad grillplats i trädgården och en vacker fontän som skapar naturliga sociala mötesplatser.

I vår stora paviljong går det att duka långbord för större sällskap. Vårt växthus ger skydd från väder och vind och har en fantastisk utsikt över vattnet.

Läs mer om Äldreboenden på Nacka kommuns webbplats.

Omsorg och aktiviteter

Varje dag ska kännas värdefull och ha ett innehåll

Vi vill skapa livsglädje genom att erbjuda meningsfulla aktiviteter utifrån enskilda behov och önskemål. Hos oss arrangeras olika gruppaktiviteter men också många spontana aktiviteter. Den som vill får vara med i skötseln av vår trädgård och rensa ogräs, plantera och vattna.

Vi spenderar mycket tid utomhus och vi har ofta underhållning, trädgårdscafé och går på promenader i trädgården eller i närmiljön.

Varje boende får en kontaktperson med extra ansvar för att skapa en bra relation. Tillsammans med kontaktpersonen erbjuds även möjlighet att hitta på egna aktiviteter.

Direkt när du flyttar in så upprättar vi en individuell genomförandeplan tillsammans. I den har vi med dina önskemål och beslut om hjälpinsatser.

Medarbetare

Engagerad och lyhörd personal

Vi rekryterar våra medarbetare med stor omsorg. Hos oss arbetar mer än 110 engagerade medarbetare bestående av undersköteskor, vårdbiträden och sjuksköterskor. Här finns också arbetsterapeut och sjukgymnast och vi har läkare från Familjeläkare som kommer till oss en gång i veckan. Alla våra medarbetare omfattas av kollektivavtal. Hos oss arbetar också en aktivitetssamordnare som ansvarar för att planera och utföra aktiviteter för våra boende.

För dig som vill flytta in och talar ett annat språk så har vi många duktiga och flerspråkiga medarbetare. Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst