• Självständighet
 • Matlagning

Attendo Slörgatan gruppbostad

Aktiv fritid · Omtanke · Självständighet · Stärkt individ · Engagemang

Attendo Slörgatans gruppbostad ligger i ett naturnära och nybyggt bostadsområde i Gävle. Gruppbostaden öppnade i januari 2015 och det är ungdomar från 19 år och uppåt som bor där idag. Vi arbetar för att stärka individen och som extra guldkant, att erbjuda mycket individuella och gemensamma aktiviteter utifrån varje individs önskemål. Attendo Slörgatan vann årets prestation inom Attendo LSS Norr 2016.

Verksamhetschef

Henrik Johansson

Telefon: 070-851 55 19

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Slörgatan gruppboende

072-974 53 47

slorgatan2@attendo.se

Telefon:

072-974 53 47

E-post:

Adress

Slörgatan 10, 802 72 Gävle

 • Stefan Mossberg

  Stefan Mossberg

  Medarbetare

  "Det bästa med mitt jobb är att få vara med och se de boende utvecklas och bli självständig, det ger mig som personal energi och fortsatt driv till att göra nya saker, jag vill inte ens gå hem för det är så roligt att arbeta med detta underbara gäng"
 • Anna Aneklev

  Anna Aneklev

  Medarbetare

  "Att få vara med att erbjuda de boende ett självständigt liv genom att vara engagerad och använda mig av vår sprida kompetens i arbetsgruppen och visa omtanke det ger mig motivation och jag längtar och springer till arbetet varje dag."

Mat på Attendo Slörgatan gruppbostad

Kosten är en viktig del av vardagen och hälsan. De boende som vill upprättar egna veckomenyer som utgår från individuella önskemål. Maten lagas i respektive boendes lägenhet. På helgerna finns möjlighet till att äta i det gemensamma köket om så önskas. För de som har begränsade möjligheter till tal använder vi fotografier/bilder på olika maträtter så de boende kan visa vad de önskar äta under veckan. Personalens uppgift blir att stödja och visa på olika alternativ som är både nyttiga, varierande och näringsrika. En gång i månaden bjuder vi på en middag för att erbjuda ett hälsosamt alternativ.

Mer information om Attendo Slörgatan gruppbostad

Boende

På Slörgatan finns det sex fina lägenheter. I varje lägenhet, som är på cirka 45 kvm ingår hall, sovrum, vardagsrum med kökspentry med diskmaskin, badrum och toalett samt egen uteplats och litet förråd. Det finns även tillgång till gemensamhetsutrymmen i form av ett stort kök och vardagsrum. Det finns även en gemensam trädgård som tillhör gruppbostaden där vi brukar grilla, spela spel och umgås. Tv och Wi-Fi finns i gemensamma utrymmen.

Medarbetare

Arbetet leds av verksamhetschef, det finns även en samordnare i arbetsgruppen. Personalen består av stödassistenter och stödbiträden med en relevant utbildning där samtliga har lång erfarenhet av att arbeta med funktionsnedsatta. Det är en stabil arbetsgrupp med mycket glädje, motivation och engagemang. Enheten är bemannad dygnet runt med sovande nattpersonal även sjuksköterska finns att tillgå alla dagar i veckan, dygnet runt.

Omsorg

Omsorg på Slörgatan handlar mycket om att vi utgår från den boendes delaktighet, självbestämmande och egna önskemål. Det finns en genomförandeplan  och en utsedd kontaktperson som har lite extra ansvar för kontakter och det praktiska runt den boende.