• Gemenskap
  • Personalbilder
  • Trevligt gruppboende

Attendo Solgårdsgatan gruppboende

Aktiv fritid · Omtanke · Självständighet · Stärkt individ · Engagemang

Attendo Solgårdsgatans gruppboende ligget i bostadsområdet Bomhus i Gävle. Det är nära till hav och strand, affär och restaurang. Det är god busskommunikation till centrala Gävle. Gruppbostaden öppnade i januari 2015 och det är unga vuxna som bor där idag. Vi arbetar för att stärka individen och som extra guldkant, att erbjuda mycket individuella och gemensamma aktiviteter utifrån varje individs önskemål.

Verksamhetschef

Henrik Johansson

Telefon: 070-851 55 19

Kontakt Fler telefonnummer till oss

SOLGÅRDSGATANS GRUPPBOENDE
072-974 53 48

solgardsgatan2@attendo.se

Telefon:

072-974 53 48

E-post:

Adress

Solgårdsgatan 2, Gävle

  • Jenna Eklund

    Jenna Eklund

    Medarbetare

    "”För mig är Solgårdsgatan bara en massa möjligheter! Hyresgästerna tillsammans med personal utvecklas dagligen, vi växer individuellt och tillsammans och det är en ynnest att få vara en del av det” "

Mat på Attendo Solgårdsgatan gruppboende

Den enskilde tillagar alla sina måltider i sin egen lägenhet med stöd av personal vid behov. Den som vill äta i gemensamhetsutrymmena i sällskap av andra får naturligtvis det.  Maten ska vara god och näringsrik, på Solgårdsgatan försöker vi uppmuntra till bra måltider. Personal kan vara behjälpliga med att skriva matsedel och vara delaktiva i inköp. Stöd till hälsosamma vanor ges med respekt till individens självbestämmande.

På helgerna anordnas ofta gemensam frukost eller middag. Vi anordnar även grillkvällar både sommar och vintertid.

 

Mer information om Attendo Solgårdsgatan gruppboende

Boende

På Solgårdsgatan 2 finns det sex lägenheter på cirka 35 kvm med hall, vardagsrum, pentry/kök, badrum och toalett.

Det finns tillgång till gemensamhetsutrymmen i form av kök och vardagsrum. Vi har en gemensam altan som tillhör gruppbostaden där vi ofta grillar och umgås.

Medarbetare

Arbetet leds av verksamhetschef. Det finns även en samordnare i arbetsgruppen. Personalen består av stödassistenter och stödbiträden med en relevant utbildning där samtliga har lång erfarenhet av att arbeta med funktionsnedsatta. Det är en stabil arbetsgrupp med mycket glädje, motivation och engagemang. Enheten är bemannad dygnet runt med sovande natt personal. Sjuksköterska finns att tillgå alla dagar i veckan, dygnet runt.

Omsorg

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov.

Omsorg på Solgårdsgatan 2  handlar om att vi utgår från den enskildes  önskemål. Varje boende har en  genomförandeplan som upprättas tillsammans med medarbetare. Den anger hur insatserna ska utformas så att det blir utifrån de önskemål och förväntningar som finns.