Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Gotlandsgatan

Gotlandsgatan 51, Västerås

Välkommen till oss

Lena Delerud, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Bosniska, Engelska, Finska, Kurdiska, Somaliska

Boendet

Trivsamt och naturnära äldreboende

Attendo Gotlandsgatan är ett äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård i den trivsamma stadsdelen Önsta Gryta i Västerås. Vi har stort fokus på att vara utomhus och njuta av vad naturen och trädgården erbjuder. Här kan du vistas i en härlig utemiljö året om i vår vackra trädgård med planteringar, promenadslingor och sittplatser med grill. 

Boendet har 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Varje våning har 18 lägenheter fördelade i två enheter. Varje enhet har eget kök, gemensamt matrum och vardagsrum.

Lägenheterna är ca 32 kvm med litet pentry samt ett tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Samtliga badrum är utrustade med golvvärme för ökad komfort. I alla lägenheter ingår tv samt höj- och sänkbar säng. I övrigt inreder du din lägenhet med dina egna saker. Trygghetslarm finns i lägenheter.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på ditt sätt

Alla boende på Attendo Gotlandsgatan äldreboende har en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans gör vi upp en individuell plan så att du får den omsorg och omvårdnad du behöver och på det sätt du önskar. Detta dokumenteras i en genomförandeplan som vi regelbundet följer upp tillsammans med dig.

Det här är ett boende för dig som vill vara aktiv och uppleva en meningsfull dag i gemenskap med andra. Vi har bland annat ett utegym, promenadslingor, spa-avdelning och vinterträdgård.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Gotlandsgatan arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till en dietist för råd och stöd i mat- och kostfrågor.

Fotvårdsspecialist och hårfrisör kommer regelbundet till Gotlandsgatan.  

Matglädje

Trevlig och lugn måltidsmiljö

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

”Jag trivs på Gotlandsgatan, man får ju göra som man vill, då trivs man bra”

Kerstin, 85 år Boende, Attendo Gotlandsgatan

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.651434,"lng":16.537466},"content":"<h4>Attendo Gotlandsgatan äldreboende i Västerås</h4><p>Gotlandsgatan 51 </br> 722 44 Västerås </br> Västmanlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.651434,16.537466' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Gotlandsgatan 51,
722 44 Västerås
Västmanlands län

Öppna vägbeskriving