Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Oasen

Trollesundsvägen 44, Stockholm

Välkommen till oss

Katarzyna Wajer, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal demensplatser
12
Rumsstorlek
32 kvm
Särskild fokus
Demens

Boendet

Hemtrevligt äldreboende

Attendo Oasen är ett litet äldreboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. I vår verksamhet vill vi ta tillvara årstidernas växlingar och vi vistas mycket i naturen. Både i de vackra omgivningarna och i vår fina lilla trädgård där vi odlar när årstiden tillåter. Allt för att du ska få ett skönt friluftsliv – om du vill. Kort sagt vill vi uppmuntra dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.

Hos oss på Attendo Oasen finns 12 platser för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är fördelade på två våningsplan. Våningsplanen har tillgång till uteplats eller balkong.  Lägenheterna är trivsamt inredda och har ett stort badrum med dusch, klädkammare samt kök med pentry och kylskåp.

Våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal på varje våningsplan samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Kanske vill du spela spel eller lyssna på musik – då går det också bra, när du väljer att inte ta del av våra aktiviteter.

Attendo Oasen är beläget i ett lugnt bostadsområde med närhet till Bandhagens centrum och kommunikationer. Det finns tillgång till både köpcentrum, café och övrigt centrumliv. I närområdet ligger även Bandängen, vilken är en lantgård med djur.

Omsorg & Aktiviteter

Stort utbud av aktiviteter

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vi har på Attendo Oasen stort fokus på aktiviteter med vår inriktning Utevistelse & Trädgård, vilket innebär att mycket av det vi gör sker utomhus, vi går till Bandängen när vädret tillåter. Vi fokuserar på att skapa en meningsfull vardag vilket innebär att fånga stunden för aktivitet. Vardagen bjuder ständigt på tillfällen att skapa delaktighet och engagemang, vilket i sin tur skänker en tillfredsställelse. Resebilagan i söndagstidningen skapar samtalsämnen kring tidigare resor som upplevts, eller varför inte drömma sig bort…

Vårt äppelträd skänker oss både äppelmos och paj. Kanske bakar vi tillsammans- men det går också bra att bara njuta av det vi tillagat.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, teamledare, undersköterskor och vårdbiträden. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska finns tillgänglig för alla boenden. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan samt vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

I vårt arbete med personer med demenssjukdom utgår vi från bevisat effektiva metoder. Övervägande del av personalen har gått en utbildning i BPSD-Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.268695,"lng":18.051765},"content":"<h4>Attendo Oasen äldreboende i Bandhagen</h4><p>Trollesundsvägen 44 </br> 124 32 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.268695,18.051765' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Trollesundsvägen 44,
124 32 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving