• Allrum
  • Uteplatser
  • Baksidan

Attendo Bergmyntegränd gruppbostad

Trygghet · Delaktighet · Gemenskap

Attendo Bergmyntegränds gruppbostad är en verksamhet som främst vänder sig till personer som har autism. Verksamheten ligger i ett naturskönt villaområde i norra Hässelby. Vi erbjuder både individuella och gemensamma aktiviteter utefter varje boendes önskemål och behov. Målet för oss är att erbjuda den bästa möjliga omvårdnad anpassad efter varje individ.

Verksamhetschef

Stephanie Seyoum

Telefon: 072-14 338 38

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Bermyntegränd
Patricio San Martin, Samordnare 08-38  11 77

Telefon:

08-38 11 77

Adress

Bergmyntegränd 5, 165 76 Hässelby

  • Tedros Araja

    Tedros Araja

    Vårdare

    "Det är bra att de boende är delaktiga i verksamhetens skötsel."

Mat på Attendo Bergmyntegränd gruppbostad

Maten är en viktig del av vardagen på Bergmyntegränd. De boende har individuella matsedlar, de som kan får välja mellan ett par maträtter med hjälp av föremål. Maten lagas i respektive boendes lägenhet och de boende får delta efter förmåga. Maten handlar personalen men behöver det kompletteras med något kan de boende och personalen gå och handla i Åkermyntan. På helgerna och vid större högtider äter vi ofta i det gemensamma köket.

Mer information om Attendo Bergmyntegränd gruppbostad

Boende

På Attendo Bergmyntegränd finns det fem lägenheter med sovrum, vardagsrum med kökspentry, badrum samt egen uteplats och förråd. Det finns även tillgång till gemensamhetsutrymmen i form av ett stort kök och vardagsrum. Vi har en gemensam trädgård som tillhör gruppbostaden där vi ofta grillar och har uteaktiviteter.

 

Medarbetare

Personalen är utbildade vårdare eller har likvärdig utbildning, många har lång erfarenhet med att arbeta med funktionsnedsatta därför kan de bemöta dig på dina villkor och ge det stöd som behövs. Det är en arbetsgrupp med mycket glädje, motivation och engagemang. Arbetet leds av verksamhetschef, det finns även en samordnare på plats i arbetsgruppen.

Omsorg

Vi arbetar för den enskildes självbestämmande och egna önskemål, personalen uppmuntrar till ett aktivt och så självständigt liv som möjligt. Det är viktigt med ett samarbete med den enskildes anhöriga och andra viktiga personer. Alla boende har en genomförandeplan upprättas mellan den enskilde och medarbetare för att säkerställa att arbetet blir som förväntat.