• Uteplats
  • Gunga
  • Målarrum
  • Musik
  • Matlagning

Attendo Broder Pehr

Individanpassat · Musik · Sinnesstimulering · Trygghet

Attendo Broder Pehr är en kombinerad gruppbostad och daglig verksamhet för personer med medfödd dövblindhet samt ytterligare funktionshinder. Till huset tillhör en fin trädgård som är anpassad till dövblinda genom exempelvis doftstråk, käppavgränsning samt en härlig gunga. Inom verksamheten finns sinnesstimuleringsrum, musik- och dansterapi samt aktiviteter så som ridning och bad.

Verksamhetschef

Neda Jazayeri

Neda Jazayeri

Telefon: 072-375 87 38

Telefon:

08-464 88 99

E-post:

Adress

Hägerstens Allé 19-21, 129 37 Hägersten

Mat på Attendo Broder Pehr

Maten är en viktig del av vardagen hos oss. För att få boende så delaktiga i matlagningen som möjligt lagas all mat från grunden i boendes närhet. Syftet är att de ska få en möjlighet att känna doften av den mat som tillagas samt få känna på råvarorna som används. Boende deltar i matlagningen efter egen förmåga.

Mer information om Attendo Broder Pehr

Boende

Verksamheten ofattas av sex lägenheter på cirka 40 kvm, med  sov/allrum, kök,  badrum och egen uteplats. Det finns tillgång till gemensamhetsutrymmen i form av ett stort kök och vardagsrum. Vi har en fin trädgård som är anpassad till dövblinda genom exempelvis doftstråk, käppavgränsning för den som har blindkäpp samt en härlig gunga.

Medarbetare

Arbetet leds av en verksamhetschef och en platsansvarig. Personalen är utbildade undersköterskor eller har någon form av pedagogisk utbildning. Samtliga har lång erfarenhet med att arbeta med funktionsnedsatta.  Det är en stabil arbetsgrupp med mycket glädje, motivation och engagemang.

Omsorg

På Attendo Broder Pehr arbetar vi med individen i fokus. Vi arbetar för att skapa delaktighet och samspel eftersom vi ser att alla mår bra och utvecklas av det. Personalen arbetar hela tiden med att utveckla arbetssätt för att bemöta de boende på ett bra sätt. Trygghet och respekt för individen ligger till grund för allt arbete.