Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Attendo Ekehöjden

Vita Liljans väg 53, Stockholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Yngre demens, Korttidsplatser
Rumsstorlek
19-40 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefRamona Ankarberg

Telefon: 070-876 44 90

Boendet

Demensboende med centralt läge

Attendo Ekehöjden är ett äldreboende med inriktning mot demens med centralt läge i Bredäng. Verksamheten består av korttidsboende och permanent boende för äldre och yngre personer med demenssjukdom.

Äldreboendet har 64 lägenheter fördelade på två plan och nio avdelningar. Lägenheterna är mellan 19,5-40 kvm och till dessa hör ett badrum och i de större lägenheterna även en liten köksdel. I våra större lägenheter tar vi gärna emot par som vill fortsätta att leva tillsammans. 

Lägenheterna är möblerade med vårdsäng och sängbord, i övrigt möblerar du efter tycke och smak. Lägenheterna på korttidsboendet är fullt möblerade. 

På varje avdelning finns ett gemensamt kök, matsal och vardagsrum som är utrustat med soffor, fåtöljer och TV. Vissa avdelningar vetter ut mot innergården, de andra har antingen uteplats eller balkong.

Omsorg & Aktiviteter

Meningsfull vardag på dina villkor

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vi hjälper dig att skapa en meningsfull vardag på dina egna villkor. 

Här sker bedömning av sjukgymnast/arbetsterapeut inom 4 dagar från inflytt.

Vi erbjuder möjlighet att dagligen delta i aktiviteter, promenader och utevistelse.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen på Attendo Ekehöjden består av en verksamhetschef, sjuksköterskor, undersköterskor sjukgymnast, arbetsterapeut, lokalvårdare och vaktmästare.

Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Ansvarig läkare som tillhör Familjeläkarna besöker verksamheten varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Vi har också tillgång till dietist, fotvårdare och frisör.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.292079,"lng":17.937583},"content":"<h4>Attendo Ekehöjden, äldreboende i Bredäng, Stockholm</h4><p>Vita Liljans väg 53 </br> 127 34 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.292079,17.937583' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Vita Liljans väg 53,
127 34 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving