Attendo Granen

Granen, Skogsduvevägen 1, Västerås

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
36
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefYulia Felix

Telefon: 070-164 89 21

Boendet

Här ska du känna välbefinnande

Attendo Granen är ett trivsamt äldreboende i Västerås med närhet till skog och mark. Vårt mål är att du som bor här ska känna välbefinnande och ha en trevlig och varierande vardag. Vår utgångspunkt är att ta tillvara på det friska och vi uppmuntrar till ett aktivt liv. Genom dagliga aktiviteter och utevistelse erbjuder vi en inspirerande och rolig vardag.

Attendo Granen äldreboende i Västerås är ett äldreboende med 36 lägenheter.

Boendet ligger naturskönt med närhet till skog och mark.

Omsorg & Aktiviteter

Aktiviteter planeras tillsammans med de boende

När du flyttar till äldreboendet blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Tillsammans med din kontaktperson planeras insatserna som dokumenteras i din genomförandeplan. 

Vi planerar aktiviteter tillsammans med de boende och det blir till exempel bingo, taktil massage, Qi gong, frågesport, tipspromenader, gymnastik, promenader och utflykter. Vi satsar på teknik för de boende och arbetar aktivt med Ipads, digitala fotoramar och Smart TV.  

Vi arbetar även med att hålla både gamla och nya traditioner levande och firar allt från midsommar och våffeldag till surströmmingsskiva och Nobelmiddag.

Medarbetare

Vi har bemanning dygnet runt

Medarbetarna på Attendo Granens äldreboende består av verksamhetschef, samordnare, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden.

Vi har bemanning dygnet runt. Dagtid på vardagar finns sjuksköterska på plats. På helger, kvällar och nätter finns sjuksköterska i jour och kan nås via omsorgsspersonalen. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig familjeläkare.

I boendet finns tillgång till frisör och medicinsk fotvårdsspecialist som besöker oss regelbundet.

Dagtid finns även sjukgymnast och arbetsterapeut som arbetar efter ett rehabiliterande synsätt. 

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Mat

Måltiden är en viktig del av dagen

Genom fin dukning och lugn och ro skapar vi en trivsam måltidsmiljö där vi umgås och samtalar runt välsmakande mat. Vi lagar frukost och kvällsmål själva efter de boendes önskemål.

Lunchen och middagen levereras från Hammarby restaurang. Efterrätt erbjuds vid lunch samtliga dagar i veckan. Till fikat servera det alltid hembakat kaffebröd som bakas på respektive våning.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.6105416,"lng":16.5016148},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}