Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Attendo Kapellgärdet Södra

Orgelgatan 1, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Här bygger vi nytt, Livsstilsboende
Antal platser
102
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Kultur & Nöje

Välkommen till oss

VerksamhetschefSara Jansson

Telefon: 076-801 65 05

Boendet

Boende med kulturella inslag

Just nu pågår byggnationen av 102 nya lägenheter hos Attendo Kapellgärdet Södra i Uppsala. Inflyttning planeras våren 2021. Det blir ett nytt modernt äldreboende med inriktning Kultur & Nöje. Det innebär att vi kommer att ordna aktiviteter med kulturella inslag som musik, dans, historieberättande, högläsning och mycket annat.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

AttendoHem

AttendoHem – ett boende för gemenskap och trygghet

Attendo erbjuder en trygg boendelösning, där ensamhet och otrygghet byts mot gemenskap.

Vad är AttendoHem?
AttendoHem är en form av trygghetsboende med hyreslägenheter i anslutning till vårdboendet Attendo Kapellgärdet Södra. Du som bor med AttendoHem har ett beviljat hemtjänstbeslut och väljer att få din hemtjänst utförd av Attendo. När du bor hos oss erbjuds du möjligheten att ta del av gemenskapen vid våra gemensamma måltider och vårat aktivitetetsutbud. Fördelen med AttendoHem är att du har nära till service och personlig kontakt både dag- och kvällstid.

Bo tryggt med AttendoHem
AttendoHem är en form av trygghetsboende med genomtänkt och ombonad
miljö där du får tillgång till service, gemenskap och aktiviteter.
Ditt välmående är det viktigaste för oss.

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Några av lägenheterna har dessutom tillgång till en egen balkong.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 44 m² och har två rum, trinettkök, badrum samt tillgång till en egen balkong.

Utanför lägenheterna ligger det gemensamma sällskapsrummet med en ombonad sittgrupp och matplats som kan användas för trevliga sammankomster med dina grannar och besökare. I anslutning till sällskapsrummet finns en rymlig balkong för sköna kaffestunder och måltider i en solig och vacker miljö.

Läs mer om AttendoHem här

Vill du jobba hos oss?

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt! Vi behöver fler skickliga medarbetare som kan vara med och utveckla välfärden tillsammans med oss.

Som ett av Sveriges ledande vårdföretag är Attendo en trygg arbetsgivare med bland annat kollektivavtal, avtalsförsäkringar och möjlighet till kompetensutveckling. Hos oss finns goda chanser att utvecklas och göra karriär.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.872358,"lng":17.636855},"content":"<h4>Attendo Kapellgärdet Södra, äldreboende i Uppsala</h4><p>Orgelgatan 1 </br> 754 19 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.872358,17.636855' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Orgelgatan 1,
754 19 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving