Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Attendo Nämndemansgatan

Nämndemansgatan 1, Motala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
33-34 kvm
Byggt år
2020

Välkommen till oss

VerksamhetschefHelen Boberg

Telefon: 070-872 94 78

Om boendet

Nybyggt äldreboende nära grönska och vatten

Den 1 december 2020 öppnar Attendo Nämndemansgatan äldreboende i Motala. Boendet kommer erbjuda 54 rymliga och moderna lägenheter och drivs av Attendo på uppdrag av Motala kommun.

Vid inloppet till Göta Kanal på centralt läge i Motala utvecklas 54 fantastiska och rymliga lägenheter i en karaktäristisk atriumbyggnad. På den gamla skolfastigheten med utsikt över idrottsplatsen och förskolan Sagomossen som närmsta granne förenas de yngsta med de äldre.

Äldreboendet är i tre våningar med sammanlagt 54 platser, varav 36 är för personer med demenssjukdom. Verksamheten delas in i sex enheter med nio lägenheter i varje. Lägenheterna har egna pentryn och badrum. Det finns också gemensamma sällskapsytor och ett avdelningskök på varje enhet.

Lägenheterna är mellan 33-34 kvm och ges flexibla förutsättningar till individuell möblering. De gemensamma ytorna har dels tillgängliga balkonger för vistelse utomhus och en gård med anpassade aktiviteter för alla förmågor. Inomhus finns bland annat ett bibliotek med öppen spis intill det väl tilltagna atriet med möjlighet till vistelse året runt. Boendet utrustas även med SPA & träningsrum.

I det moderna äldreboendet är det förberett för olika tekniska lösningar för att underlätta det dagliga livet för hyresgästerna. I korridorerna finns till exempel så kallade trygghetsfyrar, en teknik som signalerar att någon rör sig i korridoren. Golvvärme via fjärrvärmenätet ger en behaglig inomhustemperatur året runt.

Atriumgård och spa

Centralt i byggnaden ligger den ljusa atriumgården med öppningsbara fönster. Här ska det också finnas ett växthus för odling. Temperaturen blir behaglig året runt och som minst 15 grader under vintern. På atriumgården kommer det att finnas möjligheter till gemensamma aktiviteter och underhållning. Delar av golvet får hörslinga så att även personer med hörselnedsättning kan ta del av exempelvis uppträdanden. På varje våningsplan löper en balkong runt innergården.

I boendets trädgård kommer det att finnas fina möjligheter till utevistelse med gångvägar, uteplatser och grönska. Längs med Nämndemansgatan har de äldre träden bevarats för att skapa en lummig miljö.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.538546,"lng":15.024263},"content":"<h4>Attendo Nämndemansgatan</h4><p>Nämndemansgatan 1 </br> 591 32 Motala </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.538546,15.024263' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Nämndemansgatan 1,
591 32 Motala
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving