Attendo Rytterne Råby

Rytterne Råby 3, Västerås

Fakta

Typ av verksamhet
Boende för barn och ungdom, Funktionsnedsättning för vuxna
Antal platser
4
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Personkrets 1 enligt 9 § 8 LSS

Välkommen till oss

VerksamhetschefJohanna Deblén

Telefon: 073-035 80 40

Boendet

Stillsam miljö med närhet till naturen

Rytterne Råby är ett familjeliknande boende som ligger i en stillsam miljö med närhet till naturen och vatten i Rytterne utanför Västerås. Det är en avsiktlig placering då verksamheten vänder sig till ungdomar som har svårigheter med att hantera yttre stimuli. Verksamheten har fem platser där du bor i en hemlik miljö med eget personligt inrett rum. Det finns generöst med utrymmen för aktiviteter och hobbyverksamhet. Personal finns på plats dygnet runt för att ge dig trygghet och en stimulerad vardag.

Aktiviteter

Aktivt liv och ett deltagande i samhällets kulturutbud

En vardag som förutom skola, praktik, arbete och hemmasysslor givetvis präglas av andra individuella fritidsaktiviteter utifrån dina egna intressen och önskemål. Vi har också ett stort nätverk runt Rytterne Råby med kontakter till skolor, föreningar och organisationer. Vårt mål är att ungdomarna ska få verktyg och färdigheter till att bli mer självständiga, trygga och redo för vuxenlivets möjligheter och förväntningar. Ett mål som vi delar och vill medverka till genom att se varje individ, se helheten, få struktur på vardagen, hitta den egna drivkraften och bygga ett starkt nätverk från familj, vänner, skola, förening till arbetsplats. Helt enkelt, ge dig en hållbar utveckling inför vuxenlivet.

På Rytterne Råbyuppmuntrar vi till ett aktivt liv och ett deltagande i samhällets kulturutbud. Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bl.a. boendemöten och samtal med din kontaktperson. Närheten till naturen gör att det finns gott om möjligheter till bad, fiske och friluftsliv. Granne med boendet ligger ett stall med hästar. I Västerås finns det mängder med aktivitetsmöjligheter, hösten 2014 öppnades Kokpunkten att av Sveriges häftigaste äventyrsbad.

Medarbetare

Adekvat utbildning för arbetet

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team, de har adekvat utbildning för arbetet såsom tex socionom, beteendevetare, pedagog mm. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen. Verksamhetschef är utbildad socionom och har lång erfarenhet från att arbeta inom LSS. Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Medarbetarna har dygnet runt tillgång till råd, stöd och handledning av telefonberedskap.

Vi har en egen sjuksköterska som vid behov kan stödja dig i medicinska frågor och kontakt med sjukvården. Då Rytterne Råby ligger lantligt beläget har boendet två egna bilar, detta för att kunna tillgodose allas behov av aktiviteter, skolgång mm. Det tar ca 15 minuter med bil in till Västerås.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.5008697,"lng":16.3804509},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}