Attendo Tujagården

Cedergatan 11 , Västerås

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
36
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefAnne Beijbom Persson

Telefon: 072-085 04 14

Boendet

Nära centrum och skogsområden

Attendo Tujagården är ett mindre äldreboende som ligger i bostadsområdet Skiljebo i Västerås. Vi har ett angränsande skogsområde med fina promenadvägar runt knuten. En kort promenad bort finns Skiljebo centrum med apotek, matvaruaffär, restaurang, blomsterhandel, bank samt tobaksaffär med posttjänster.

Attendo Tujagården har 36 lägenheter fördelade på tre våningsplan.

Lägenheterna är trivsamma och består alla av ett stort sovrum/vardagsrum, ett litet pentry med kokmöjlighet och kylskåp, samt ett stort badrum.

De boende har också tillgång till det gemensamma allrummet och matsal på varje våning. Det finns också stora terrasser och generösa balkonger på respektive våningsplan.

Omsorg & Aktiviteter

Var med och påverka din omsorg

Attendo Tujagården har som vision att stärka individen, och vi lägger därför stor vikt vid att boende själva ska kunna påverka och vara delaktiga i omsorgen. Vårdplanering och omvårdnadsträffar följs upp med jämna mellanrum tillsammans med sjuksköterska ,arbetsterapeut och sjukgymnast.

En kontaktperson utses till varje boende med extra ansvar för att skapa kontinuitet i omvårdnaden. Genom att vara öppna för förslag och synpunkter värnar vi om en bra dialog med boende och närstående.

Medarbetare

Engagerade och motiverade medarbetare

På Attendo Tujagården arbetar engagerade och motiverade medarbetare med gedigen erfarenhet. Här arbetar verksamhetschef, samordnare, trivselvärd, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, undersköterskor och vårdbiträden. 

Vi har också ett nära samarbete med ansvarig familjeläkare samt med arbetsterapeut och sjukgymnast. 

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Mat

Matglädje

På Attendo Tujagården är måltiden mycket viktig. Medarbetarna på varje avdelning tillagar maten från grunden av goda råvaror. Vi lagar ofta husmanskost och den uppskattas både av boende och närstående. Aptiten stimuleras av de hemtrevliga dofter som sprids och de boende kan påverka vilken mat som tillagas.

Medarbetarna bakar även vetebröd och kakor till kaffet. Helger och högtider uppmärksammar vi naturligtvis med vacker dukning och lite extra fin mat.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.6198275,"lng":16.5860058},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}