Attendo Valltorp

Prins Georgs Gata 1, Helsingborg

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
60
Rumsstorlek
22-32 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefAngelique Nåvall Palm

Telefon: 072-143 50 13

Boendet

Centralt äldreboende

Äldreboendet Attendo Valltorp ligger beläget i centrala Helsingborg precis intill Öresundsparken med sina fina promenadstråk. Här är det nära till centrum och vill man ta en promenad längs havet ligger även det ett stenkast bort. 

Attendo Valltorp består av två byggnader i två plan och totalt 60 lägenheter. Lägenheterna är 22-32 m2 stora och är utrustade med egen dusch, toalett och kylskåp. I lägenheten ingår vårdsäng, i övrigt möblerar du efter eget tycke och smak. I huset finns det gemensamma utrymmen såsom kök, matsal och allrum. Här finns även en stor samlingssal med vacker utsikt mot Öresundsparken.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på ditt sätt

I samband med inflyttning får du en kontaktperson utsedd till dig. Din kontaktperson fungerar som din högra hand vid kontakt med anhöriga, önskemål kring din vardag och mycket mer. Bedömning av arbetsterapeut och fysioterapeut görs i samband med inflytt.

Vi har måltidsvärdar, sinnesvärdar, en värdegrundscoach och flera kostombud. Festliga måltider vid påsk, jul, midsommar och andra högtider under årets gång.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Attendo Valltorp har en verksamhetschef som är fysiskt placerad på boendet.

Medarbetargruppen består av undersköterskor, vårdbiträden, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi har också tillgång till silviasyster med specialkompetens inom demensomsorg.

Under dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska tillgänglig. Under övrig tid finns sjuksköterska alltid tillgänglig via telefon. Ansvarig läkare besöker oss varje vecka och övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Mat

Matglädje

För många människor är måltiderna en viktig punkt på dagen - kanske till och med den viktigaste. Vi tycker att matstunden skall vara trevlig och en tid man ser fram emot, därför arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra både matens utformning men även måltidsmiljön och omgivningen på Attendo Valltorp.

Maten levereras till oss från Dafgård, vi tillagar och värmer sedan upp maten på plats så doften av mat sprider sig i rummen. Attendo Valltorp använder sig av konceptet Matlust, vilket innebär att göra matsituationen trivsam utifrån alla våra sinnen.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.051273,"lng":12.693707},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}