Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Vårdbo Vallentuna

Ekebyvägen 40, Vallentuna

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
33
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefAnette Högberg

Telefon: 072-142 95 16

Boendet

Naturnära och mysigt äldreboende

Attendo Vårdbo Vallentuna ligger i natursköna omgivningar. Här är det nära till fina promenadstråk och en 4H-gård där det finns flera olika djur att titta på. 

Äldreboendet består av 33 lägenheter varav 25 demensplatser samt 8 platser för somatisk omvårdnad. Lägenheterna har ett trinettkök med plattor och kylskåp. Varje lägenhet är möblerad med en vårdsäng och ett nattduksbord, i övrigt möblerar du själv. Det finns uttag för TV, telefoni och bredband. Badrummen är stora och modernt utrustade. 

Varje avdelning har en öppen planlösning med ett stort och hemtrevligt allrum med tillgång till en stor fin altan eller balkong. I samlingssalen har vi gemensamma aktiviteter och underhållning med plats för många personer.

Omsorg & Aktiviteter

Stort utbud av aktiviteter

Vi lägger stort fokus på en individbaserad vård- och omsorg med delaktighet och engagemang från såväl boende som närstående. När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson och ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. 

Här har vi många aktiviteter. Vi har en trivselvärdinna som tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeut och samordnare anordnar olika aktiviteter som du själv väljer om du vill delta i.

Utevistelse och promenader är ett prioriterat område för oss. Vi har nära till naturen och en 4H gård med hästar, får, getter och grisar som vi gärna besöker. I övrigt ordnar vi olika typer av aktiviteter som musikunderhållning, konst i vården, bingo, gymnastik, andakt, spa, café och någon tema aktivitet. Du kan även boka tid hos frisör, fotvårdare och massör.

Medarbetare

Sjuksköterska dygnet runt

På Attendo Vårdbo Vallentuna finns en verksamhetschef som är ansvarig för verksamheten.

Medarbetargruppen består i övrigt av sjuksköterskor, undersköterskor sjukgymnast, arbetsterapeut och lokalvårdare.

Det finns sjuksköterska att tillgå dygnet runt.

Ansvarig läkare som tillhör vårdcentralen Legevisitten besöker verksamheten varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov.

"Jag har jobbat här i 15 år. Det känns som hemma att komma hit. Det är mysigt och hemtrevligt."

Monica Pellas Torbiörn Undersköterska

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.545383,"lng":18.070019},"content":"<h4>Attendo Vårdbo Vallentuna, äldreboende i Vallentuna</h4><p>Ekebyvägen 40 </br> 186 34 Vallentuna </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.545383,18.070019' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Ekebyvägen 40,
186 34 Vallentuna
Stockholms län

Öppna vägbeskriving