Attendo Byälvsgården

Daglig verksamhet i naturnära område med egen gård och uteplats där vi odlar. Vi har hundar, utflyktsbuss, sång och musik, ett eget rockband, data och IT, skapande, hantverk och snickeri, fysisk träning, social samvaro, återvinning, promenader, bakning och köksarbete, verkstadsklubb samt sinnesstimulering i ett anpassat sinnesrum.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Gamla Tyresövägen 349

  • 121 34 Stockholm

  • Stockholms län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk - Svenska

    Ledarhund välkommen, Trädgård

Daglig verksamhet för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd

Attendo Byälvsgården är belägen i ett lugnt och naturnära område med egen gård och uteplats där vi odlar. Vi vänder oss till personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd i yrkesverksam ålder, enligt 9 § 10 LSS personkrets 1. Här ges varje enskild möjlighet till en meningsfull och utvecklande sysselsättning utifrån egna önskemål. Vi arbetar för struktur i vardagen, social gemenskap och ökat inflytande samt delaktighet.

Vi har hundar, utflyktsbuss, sång och musik, ett eget rockband, data och IT, skapande, hantverk och snickeri, fysisk träning, social samvaro, återvinning, promenader, bakning och köksarbete, verkstadsklubb samt sinnesstimulering i ett anpassat sinnesrum. På Byälvsgårdens dagliga verksamhet finns även Handlaget med sin ateljé och butik där de främst säljer sin keramik och glasproduktion.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill komma på besök!

Tydliggörande pedagogik

På Attendo Byälvsgården finns en mycket engagerad medarbetargrupp. Medarbetarna har en relevant utbildning och kompetens inom autism och autismliknande tillstånd. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och alla medarbetare är utbildade inom det.