Attendo Skarpnäck

På Skarpnäcks dagliga verksamhet ges möjlighet till stimulerande aktiviteter, struktur i vardagen samt social gemenskap. Vi driver också en liten affär där vi säljer secondhandkläder och de olika produkter vi tillverkar.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Varmfrontsgatan 20

  • 128 34 Stockholm

  • Stockholms län

Fakta

  • Antal platser - 40

    Talade språk - Svenska

    Särskild fokus - Personkrets 1

Story image

Yrkesinriktat aktivitetsutbud

Attendo Skarpnäcks DV erbjuder sysselsättning för personer som hör till personkrets 1, LSS. Vi erbjuder den enskilde stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter individuella önskemål och behov. Ett övergripande mål med insatsen är att göra vardagen meningsfull för individen som alltid är i vårt fokus.

Vi driver en liten secondhandaffär i samarbete med Emmaus. I butiken säljer vi också produkter vi tillverkar så som vävmattor, tygpåsar och smycken. Affären skapar sorteringsarbete, leveransarbete och marknadsföring. Utöver affären har vi köksarbete, promenader, skapande, trädgårdsarbete och återvinning. Vi har studiecirklar som afrikansk dans, drama och verkstadsklubb i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. På verkstadsklubben diskuterar vi både stort och smått och är ett forum för inflytande och påverkan. I vita rummet finns det möjlighet till vila, avslappning och massage för den som behöver det. Några av oss ägnar mycket tid utomhus. Vi har nära till skog och parker.

Story image

Engagerade och kunniga medarbetare

På Attendo Skarpnäcks dagliga verksamhet arbetar en personalgrupp med utbildning inom pedagogik eller omsorg och/eller lång erfarenhet från LSS-verksamheter. Personalgruppen består av verksamhetschef, platsansvarig, stödpedagoger och stödassistenter.

Stödet vi ger är individuellt anpassat och bygger på ett pedagogiskt förhållningssätt. Vi använder oss av arbetssätt och metoder så som lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, AKK samt tecken som stöd.

Hos oss har du en stödperson som ansvarar lite extra för att din arbetsdag blir meningsfull och trygg.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill besöka vår verksamhet.

Story image

Våra dagliga verksamheter

Varmfrontsgatan

Varmfrontsgatan 20, 128 34 Skarpnäck

Fallskärmsgatan

Fallskärmsgatan 11, 128 34 Skarpnäck

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?