Attendo Skarpnäck, Daglig verksamhet för vuxna i Skarpnäck, Stockholm

På Skarpnäcks dagliga verksamhet ges möjlighet till stimulerande aktiviteter, struktur i vardagen samt social gemenskap. Vi driver också en liten affär där vi säljer secondhandkläder och de olika produkter vi tillverkar.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Varmfrontsgatan 20

  • 128 34 Stockholm

  • Stockholms län

Fakta

  • Antal platser - 40

    Talade språk - Svenska

    Särskild fokus - Personkrets 1

Stort aktivitetsutbud

Attendo Skarpnäcks DV erbjuder sysselsättning för personer som hör till personkrets 1, LSS. Vi erbjuder den enskilde stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter individuella önskemål och behov. Ett övergripande mål med insatsen är att göra vardagen meningsfull för individen som alltid ska vara i fokus.

På Skarpnäcks dagliga verksamhet ges möjlighet till stimulerande aktiviteter, struktur i vardagen och social gemenskap. Vi har aktiviteter så som promenader, sorteringsarbete, skapande, vårdhund, trädgårdsarbete, återvinning, musik och dans. Vi driver också en liten affär där vi säljer secondhandkläder och de olika produkter vi tillverkar. Varje vecka kan du delta i vår verkstadsklubb, där vi diskuterar både stort och smått. I vita rummet finns det möjlighet till vila, avslappning och massage för den som behöver det. Några av oss ägnar mycket tid utomhus. Vi har nära till skog och parker.

Engagerade och kunniga medarbetare

På Attendo Skarpnäcks dagliga verksamhet arbetar en personalgrupp med utbildning inom pedagogik eller omsorg och/eller lång erfarenhet från LSS-verksamheter.

Stödet vi ger är individuellt anpassat och bygger på ett pedagogiskt förhållningssätt. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik utifrån Teacch-metoden. Vi har ett Salutogent förhållningssätt där vi ser det friska i människan och ser lösningar före hinder.

Hos oss har du en stödperson som ansvarar lite extra för att din arbetsdag blir meningsfull och trygg. Utöver de dagliga aktiviteterna, erbjuder vi studiecirklar i bl a dans och måleri, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Våra dagliga verksamheter

Varmfrontsgatan

Varmfrontsgatan 20, 128 34 Skarpnäck

Fallskärmsgatan

Fallskärmsgatan 11, 128 34 Skarpnäck