• Kök och matplats
 • Sovrum i en lägenhet
 • Vardagsrum i en lägenhet
 • Henriksdals gruppbostad
 • Altan till en lägenhet

Attendo Henriksdals gruppbostad

Unik · Evidensbaserad praktik · Kompetens · Pedagogiska team

Attendo Henriksdals gruppbostad i Stockholm ligger i ett nyrenoverat fristående hus med närheten till fina naturområden, allmänna kommunikationer och livsmedelsbutik. Vi arbetar för att bygga evidensbaserad praktik genom systematisk uppföljning och utvärdering av individuella målsättningar. Vi har som övergripande mål att utveckla den enskildes självständighet utifrån sin egen förmåga.

Verksamhetschef

Diana Norryd

Diana Norryd

Telefon: 070 27 22 635

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Department
Malin Kristiansson, Platsansvarig

+46 72 376 06 64

malin.kristiansson@attendo.se

Telefon:

070 27 22 635

Adress

Henriksdalsringen 10, 131 32 Nacka

 • Leo Huss-Wallin

  Leo Huss-Wallin

  Medarbetare

  "Henriksdals gruppbostad erbjuder ett tryggt hem för de boende samt en meningsfull arbetsplats för mig som anställd "
 • Tomas

  Tomas

  Medarbetare

  "En noga sammansatt och ständigt framåtskridande gruppkompetens gör Henriksdals gruppbostad till en intressant och välmående gruppbostad som enligt mig definitivt ligger i framkant"

Mat på Attendo Henriksdals gruppbostad

Attendo Henriksdals gruppbostad erbjuder hemlagade middagar varje dag för de som vill äta gemensamt. Vill man inte delta på de gemensamma måltiderna kan man laga sin mat själv och få hjälp av personal vid behov.

Mer information om Attendo Henriksdals gruppbostad

Medarbetare

I verksamheten arbetar utbildad personal som finns tillgängliga dygnet runt. En platsansvarig finns på enheten för att ansvara för den dagliga arbetsledningen i nära samråd med verksamhetschef. Vi arbetar för att bygga evidensbaserad praktik genom pedagogiska team där den boende sitter med pedagogiskt ansvarig en gång i månaden. Under dessa möten följer vi upp den enskildes målsättningar som finns i genomförandeplanen. På detta vis har vi en systematisk uppföljning och utvärdering av målsättningar för att hela tiden arbeta med individuell utveckling. 

Omsorg

Vi erbjuder aktiviteter varje helg där den enskilde själv är med och planerar vad som ska ske. Vi erbjuder både individuella och gemensamma aktiviteter utifrån önskemål och behov.

Varje onsdag kväll har vi boendemöte där alla boende är välkomna att delta. Under dessa möten tar vi upp aktuella ämnen och frågor där de boende är med och diskuterar och får tycka till. Aktuella frågor kan vara helgaktiviteter, matsedel, högtider eller andra frågor som berör verksamheten.

Boende

Henriksdals gruppbostad är ett nyrenoverat fristående hus som ligger i närheten av köpcenter, allmänna kommunikationer och livsmedelsbutik. Verksamheten har sex unika lägenheter som är ca 45 kvadratmeter med öppen planlösning. Alla lägenheter har olika planlösningar men en tillhörande altan.

I gruppbostaden finns ett allmänt utrymme med vardagsrum och kök med matplats. Tvättstuga finns att tillgå och alla lägenheter har ett eget förråd.