Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Jour- och familjehem

hero icon left
hero icon right

Vi söker fler familjehem

Alla barn har rätt till en bra uppväxt. Som familjehem hos Attendo ger vi kontinuerligt stöd och handledning genom erfarna konsulenter som arbetat många år med barn och unga. Du som tar emot ett barn får handledning i grupp där ni träffar andra familjehem, trivselträffar med andra familjehem och vi erbjuder kompetenshöjande utbildningar flera gånger om året. Ni får ett arvode för att ni åtar er uppdraget som familjehem.

Läs mer och ansök om att bli familjehem här

Bli familjehem & gör skillnad

Möt Venus och Ali, ett av Attendos familjehem. I filmen berättar de om sina tankar och erfarenheter av att öppna upp sitt hem åt ett barn eller ungdom.

Vi tar emot ärenden dygnet runt

Hej,

Kontakta oss om du har frågor om ett särskilt ärende eller bara vill ha rådgivning. Vi har en hög beredskap och tar emot ärenden dygnet runt, varje dag. Våra verksamheter tar emot placeringar från alla delar av landet.

Ring oss på 072-189 28 30 dagtid eller 020-40 37 00 för övriga tider eller mejla till info.iof@attendo.se

Trygga och stabila familjehem

Alla barn har rätt till de bästa förutsättningarna för en positiv utveckling i sitt liv. Vi har arbetat med att skapa trygga och stabila familjehem sedan 1993 och idag har vi en omfattande familjehemsverksamhet som täcker in stora delar av Sverige.

För barn som behöver familjehem är stabilitet och trygghet viktig. Genom god kontakt och tät dialog med våra konsulentstödda familjehem skapar vi hög kvalitet och goda förutsättningar för en bra miljö för barnen att växa upp i.

Vi arbetar med att rekrytera, utreda och stödja jour och familjehem. Vi har lång erfarenhet av att förmedla jour och familjehemsplatser till socialtjänsten. Våra konsulenter är socionomer med vidareutbildning och erfarenhet från kommunal socialtjänst. Med över 300 familjehem har vi möjlighet till en god matchning.

Möt Angelina & Eddie som berättar om deras upplevelse av att vara familjehem

Angelina kände kände sig förtvivlad över att många ungdomar hamnar illa här i livet. Då var det en bekant som sa: ska inte ni bli familjehemsföräldrar? Ni vore perfekta!

Läs hela intervjun här

Vi är HBTQi-certifierade

Certifierade av RFF

Attendo jour- och familjehem är medlemmar i Riksförbundet för förstärkt familjehemsvård (RFF) och håller förbundets kvalitetskrav. Attendo har sedan 2013 varit certifierade av RFF gällande förstärkt familjehemsvård.