Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Jour- och familjehem

Ludvigsbergsgatan 29, Stockholm

Välkommen till oss

Susanne Cavallius, Placeringsförfrågningar

Fakta

Typ av verksamhet
Individ & familjeomsorg för vuxna, Individ & familjeomsorg för barn & unga, Familjehem & Jourhem
Talade språk
Svenska
Attendo arbetar med att rekrytera, utreda och stödja jour och familjehem. Vi har lång erfarenhet av att förmedla jour och familjehemsplatser till socialtjänsten. Våra konsulenter är socionomer med vidareutbildning och erfarenhet från kommunal socialtjänst. Med över 300 familjehem har vi möjlighet till en god matchning. Vi är verksamma i hela Sverige.

Familjehem

Familjehem hos Attendo

Attendos familjehem är noggrant utvalda enligt nya Kälvestametoden. Vi har ett stort antal kompetenta och erfarna familjehem där kompetens och förmåga att stödja barn/ungdomar eller vuxna samt familjens förmåga till anknytning står i fokus. När Socialtjänsten behöver hjälp att finna en lämplig familj för ett barn eller vuxen har vi möjlighet till en god matchning.

Vi har olika typer av familjehem som passar olika barn och unga. Det finns exempelvis hem som är bättre lämpade för barn med särskilda behov, allergier eller som vill bo i en familj med ett särskilt ursprung. I många familjehem är en förälder hemma på heltid.

Ansök om att bli familjehem här

Familjehemskonsulenter

Stöd & vägledning

Attendos familjehemskonsulter stödjer och vägleder familjehemmet genom hembesök och telefonsamtal. För stöd utanför kontorstid finns det alltid en konsulent tillgänglig 24 timmar om dygnet. Detta kompletteras med enskild eller grupphandledning. Konsulenten är med på uppföljningsmöten tillsammans med Socialtjänsten och beskriver hur familjehemmet har arbetat med målen i genomförandeplanen.

Konsulterna har ett viktigt och ansvarsfullt jobb att stötta och handleda familjerna så att de placerade barnen får den trygghet och omsorg de behöver. 

Certifierade av RFF

Riksförbundet för förstärkt familjehemsvård

Attendo har förmedlat jourhem och familjehem till Sveriges kommuner sedan 2006 och har ramavtal med cirka 175 kommuner. Attendo jour- och familjehem är medlemmar i Riksförbundet för förstärkt familjehemsvård (RFF) och håller förbundets kvalitetskrav. Attendo har sedan 2013 varit certifierade av RFF gällande förstärkt familjehemsvård.

Bli familjehem & gör skillnad

Möt Venus och Ali, ett av Attendos familjehem. I filmen berättar de om sina tankar och erfarenheter av att öppna upp sitt hem åt ett barn eller ungdom.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3190936348609,"lng":18.0540506405623},"content":"<h4>Attendo Jour- och familjehem</h4><p>Ludvigsbergsgatan 29 </br> 118 23 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.3190936348609,18.0540506405623' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Ludvigsbergsgatan 29,
118 23 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving