1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Alla har rätt till god mat

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många av våra kunder och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider på Attendo. Vi gör det för att väcka minnen genom goda dofter – det är så aptiten ökar och som gör måltiden till en fest.

Vi ska göra mat med omsorg!

Valet av mat och näringsintag har stor betydelse för hur vi mår. Så är det för oss alla, oavsett ålder och våra kunder är inga undantag. Vi äter ofta på våra verksamheter och maten är näringsrik. Vi tycker om att hitta på saker och matens betydelse för att orka vara med på aktiviteter eller att ta en extra promenad är direkt avgörande.

Våra menyer är säsongsanpassade, de bygger på svensk husmanskost som våra boende känner igen och vi uppmärksammar alla högtider. Attendos engagerade medarbetare älskar att baka och det är inte sällan det serveras nybakade kakor, äppelpaj eller bullar till gofikat på eftermiddagen.

För att få en fantastisk måltid räcker det inte bara med att laga god mat, vi måste även se till att måltiden är en lugn och skön stund. Vi ser alltid till att dukningen är inbjudande, att vi tar fram finporslinet på helgerna och våra medarbetare sitter alltid med och för samtal under måltiderna.

Maten är en del av oss och är en av de viktigaste delarna av vårt välbefinnande. Vi på Attendo vill att alla ska ha rätt till god mat som är näringsrik och som våra kunder kan relatera till. Målet är enkelt – Vi ska göra branschens bästa mat!

God Mat-konceptet – mer än bara menyer

Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Kompetenta och engagerade medarbetare

Varje verksamhet har en egen kostorganisation som ansvarar för livsmedelshygien och att kontinuerligt utveckla vårt arbete inom mat och måltider. Alla medarbetare som arbetar med mat och måltider genomgår grundläggande utbildning inom livsmedelshygien och de allra flesta av våra verksamheter får återkommande besök av vårt expert-team inom mat för att fördjupa sig inom matlagning.

God Mat kökshjälpen – för nöjdare kunder

Attendos God Mat-kökshjälpen är ett uppslagsverk med förslag på goda frukostar, mellanmål, luncher, middagar och kvällsmål som våra verksamheter anpassar för just sin verksamhet för att göra kunderna nöjda. Recepten förändras för att följa säsong och för att uppmärksamma årets högtider. För att maten som serveras inom Attendo ska passa så många som möjligt läggs det mycket tid på att utforma menyns variation, ofta med inspel från kunderna själva.