• Gemenskap

Attendo Kvibergsgatan äldreboende

Attendo Kvibergsgatan är ett äldreboende i Borås där vi jobbar efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar de aktiviteter vi ordnar. Vi har bland annat en egen hälsa & håll igång-värd som planerar alla våra aktiviteter. Attendo Kvibergsgatan äldreboende ligger i samma hus som andra verksamheter vilket skapar en trivsam stämning. Här finns bland annat en träningslokal för bland annat sjukgymnastik samt en förskola. Det finns också ett äldrecenter som är en mötesplats för andra seniorer i området. Varmt välkommen till oss!

Verksamhetschef

Kontakt Fler telefonnummer till oss

 
   
Biträdande verksamhetschef:
Medisa Slijepcevic
070-872 96 27
medisa.slijepcevic@attendo.se
 
   

Telefon:

070-660 1716

Adress

Kvibergsgatan 17, Borås

Mat & dryck

Hos oss har vi stort fokus på mat och måltiden. Vi äter alla tillsammans i det gemensamma köket som finns på varje avdelning. Vi  tillämpar vi omsorgsmåltider vilket innebär att personalen sitter med för att ge social stimulans, individanpassat stöd och uppmuntran om man har svårt att äta själv.
Frukosten serveras som buffé och vid lunchen har du möjlighet att välja mellan två olika rätter. På helgerna gör vi det lite extra festligt med en lunch bestående av tre rätter. Varje fredag har vi fredagsmys och på lördagar har vi lördagskondis med kaffe och bakverk. Alla högtider och temadagar uppmärksammas och reflekteras i maten.
Lunchen levereras från Hestra Midgård. Kvällsmålet och tillbehör som potatis, sallad och efterrätter tillreder vi själva på Attendo Kvibergsgatan.

Mer information om Attendo Kvibergsgatan äldreboende

Boendet och personal

Verksamheten har 86 lägenheter fördelat på sju avdelningar varav 36 är inom demensomsorg. Lägenheterna är ljusa och trivsamma med rymliga badrum. Det finns också gott om gemensamma utrymmen för samvaro och aktiviteter.

Hos oss leds arbetet av vår verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef som också är vår hälsa & hålligång-värd. Majoriteten av medarbetarna är undersköterskor och några är vårdbiträden.
Många av våra medarbetare är tvåspråkiga och vi har kunskaper om olika kulturer som maträtter, högtider och traditioner. Är du nyfiken på vilka språk vi talar kan du kontakta oss och höra efter.

Våra medarbetare får regelbunden kompetensutveckling inom områden som kost, livsmedel, ergonomi, förflyttningsteknik och munvård. Vi arrangerar även utbildningar utifrån vårt koncept hälsa & håll igång som tar upp ämnen som rehabilitering och hälsofrämjande.

Omsorg

Här har vi ett rehabiliterande och funktionsbevarande arbetssätt vilket genomsyrar hela verksamheten. Vi vill att du ska ha möjlighet att vara delaktig och själv få göra de sysslor som du kan utföra själv för att på så vis behålla dina funktioner. Självklart finns personalen där för att stödja dig och hjälpa dig med de aktiviter som du har svårt att genomföra själv.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som ansvarar lite extra för dig. Vi skriver också en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur du vill ha din omsorg utförd. 

Sjuksköterskor från Borås stad finns hos oss under dagtid, kvällar, helger och nattetid har vi tillgång till joursjuksköterska. Varje vecka besöker en läkare oss. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Frisör och fotvård har möjlighet att komma till oss om du behöver få håret klippt eller om dina fötter behöver lite omvårdnad. 

Aktiviteter

På Attendo Kvibergsgatan äldreboende i Borås arbetar vi efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar våra aktiviteter. Vi har en egen buss som tar oss till olika spännande destinationer. Med vår Side by side-cykel har du möjlighet att tillsammans med en medarbetare följa med på en cykeltur i närområdet. Då sitter du bredvid och trampar så mycket du orkar. Du erbjuds också individuella aktiviteter då du tillsammans med en medarbetare hittar på något som du vill göra.

På våra demensavdelningar har vi våra populära vårdkatter, verklighetstrogna robotkatter som har en lugnande effekt.

Vill du bo här?
För att få en plats på Attendo Kvibergsgatan behöver du ett beslut från en biståndshandläggare på Borås kommun. Har du frågor om hur det går till eller ytterligare funderingar om Attendo Kvibergsgatan är du välkommen att kontakta oss.

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst