• Trevlig balkong
  • Naturpromenad i Långbroparken
  • Trevlig samvaro i vardagsrummet
  • Besök vid dammen i Långbroparken

Attendo Långbrogården äldreboende

Livsstilsboende Kultur & Nöje · Omtanke · Trygghet

I ett naturskönt läge intill Långbroparken finner du Attendo Långbrogården som är ett livsstilsboende med inriktning Kultur & Nöje för personer med demenssjukdom. I vår verksamhet vill vi bejaka kulturell stimulans och olika aktiviteter som vi vet främjar hälsan. Det kan handla om allt ifrån att vi har högläsning i grupp till att vi ser en film eller bjuder upp till dans. Kort sagt vill vi uppmuntra dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Verksamhetschef

Lena Svensson

Lena Svensson

Telefon: 070-946 65 65

Hej, jag heter Lena Svensson och är ansvarig för Attendo Långbrogården.

Telefon:

Växelnummer till verksamhetschef, samordnare, sjuksköterska och avdelningarna: 08-50312050

Adress

Bergtallsvägen 12, 125 60 Älvsjö, Stockholm

Mat på Attendo Långbrogården äldreboende

Stunden kring måltiderna är en viktig del av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär. Vi serverar omtyckt mat till lunch och middag med efterrätt varje dag. Det finns alltid vegetariska, gluten och laktosfria alternativ. Däremellan serverar vi goda mellanmål. Vi bakar gärna och ofta, det sprider härliga dofter i huset. Till helgen, högtider och egna fester bjuds det på tilltugg och dukas upp till festmåltider.

Mer information om Attendo Långbrogården äldreboende

Ditt hem

Attendo Långbrogården består av 54 ljusa lägenheter fördelat med sex mindre enheter. Varje enhet har tillgång till allrum, matsal och balkong. Lägenheterna varierar mellan 25-30 kvm. De har ett litet pentry, rymligt och modernt badrum och uttag för TV och telefon.

En värdefull vardag

Här får varje boende en kontaktperson som tillsammans med den boende planerar omsorgen. En sjuksköterska hjälper sedan till vid den regelbundna uppföljningen.

Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Det kan handla om trevliga naturpromenader, musikstunder, högläsning och firande av högtider enligt tradition. Du som boende har möjlighet att delta i planeringen av aktiviteterna.

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Våra medarbetare

Hos oss arbetar engagerade medarbetare med bred erfarenhet och kunskap. Medarbetargruppen består av omsorgspersonal, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och en läkare besöker verksamheten en gång i veckan.

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst