Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Bränninge

Riksrådsvägen 203, Stockholm

Välkommen till oss

Mikael Solinger, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Korttidsboende Barn & Ungdomar, Funktionsnedsättning för barn & unga
Antal platser
6
Talade språk
Svenska

Boendet

Ett boende för barn mellan 0-21 år

Attendo Bränninge korttidsboende är beläget i ett naturskönt villaområde i Skarpnäck. Målgruppen är barn mellan 0-21 år, och grupperna är anpassade utifrån barnens olika behov. Rymliga lokaler och en varierad utemiljö stimulerar till lek och motorik. Samtliga medarbetare har relevant grundutbildning för målgruppen.

På Bränninge korttidsboende arbetar vi genomgående med tydliggörande pedagogik, och hela personalgruppen är utbildade i metoden. Vi arbetar för att varje barn ska få en vistelse som är anpassad efter dess specifika behov, och för att möjliggöra detta har vi ett nära samarbete med andra myndigheter, skola, habilitering, daglig verksamhet med flera.

Omsorg och aktiviteter

Barnen ska vara trygga och bekräftade

På Attendo Bränninge arbetar vi efter barnets bästa, de ska känna sig trygga och bekräftade. Eftersom alla barn är olika utformar vi insatserna utifrån de behov som finns så att det ska bli så bra som möjligt. Personalen arbetar utifrån tydliggörandepedagogik för att skapa en struktor samt möjlighet för kommunikation hos barnen.

Vi gör aktiviteter som promenader, parklek och utflykter till museum, café, bio och badhus. Under vår/sommar utnyttjar vi den mycket omtyckta studsmattan, och vid fint väder tar vi fram poolen.

Medarbetare

Insatserna kring barnen samordnas optimalt

Personalen består av utbildade stödassistenter, stödbiträden samt en stödpedagog. Personalen samarbetar mycket med föräldrar och vårdnadshavare och har mycket kontakt med skola och habiliteringen för att samordna insatserna kring barnen på ett optimalt sätt.  

Maten

Matglädje

Maten är en viktig del av vardagen för de allra flesta. När det gäller barn är det viktigt att man har bra förutsättningar att göra måltiden lite extra speciell. Hos oss får barnen vara med och välja mat efter önskemål och förmåga. Våra medarbetare har kompetens i hur man på bästa sätt anpassar maten efter olika behov så som allergier och överkänslighet.

På Bränninge arbetar vi med de boende i fokus samt värdesätter kvalitet, vilket resulterar i engagerade och kompetenta medarbetare.

Janarthany Ganeshan Vårdare

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2746774,"lng":18.1170356},"content":"<h4>Attendo Bränninge, Korttidsboende för barn och ungdomar i Skarpnäck, Stockholm</h4><p>Riksrådsvägen 203 </br> 128 39 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.2746774,18.1170356' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Riksrådsvägen 203,
128 39 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving