Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Kungsgatan

Kungsgatan 39, Kävlinge

Välkommen till oss

Agneta Rosén, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Gruppbostäder Vuxna, Funktionsnedsättning för vuxna
Antal platser
6
Talade språk
Svenska

Boendet

Bemannat dygnet runt

Attendo Kungsgatan är ett gruppboende beläget i centrala Furulund i Kävlinge kommun. Boendet vänder sig till personer tillhörande personkrets 1 inom LSS. I Furulund finns det en bensinmack med kiosk och två pizzerior. 

Här finns sex två rums lägenheter, alla med egna uteplatser. Boendet har ett stort gemensamhetsutrymme med kök, där man kan titta på film/tv, spela spel, fika eller bara umgås.

Vill man ta sig till Lund eller Kävlinge går det bussar ca två gånger i timmen. Närmsta mat affären ligger i kävlinge som tar ungefär 5 minuter att ta sig till med buss.

Boendet är bemannat dygnet runt. Som boende här har du inflytande och är delaktig i hur ditt vardagsstöd ska se ut. Varje vecka är det bostadsmöte i boendet där du kan ta upp egna förslag på aktiviteter eller annat som är viktigt för dig.

Omsorg

Erbjuder en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov. Vårat arbetsteam arbetar med att vara öppna och lyhörda för dina behov där ni gemensamt kan forma det stöd du har rätt till. Som boende har man en stödperson i medarbetargruppen som du kan vända dig till när du har frågor, funderingar eller behöver hjälp med att t.ex. handla, besöka läkare eller tandläkare.

De flesta boende har någon form av dagverksamhet. Fritiden ägnas sedan åt en mängd olika aktiviteter såsom bad, bowling, utflykter, bio och dans. Allt utifrån individuella önskemål!

Medarbetare

Tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen

Verksamheten leds av verksamhetschef som har kontor i Stehag. Arbetet som bedrivs vid alla enheten är tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen.

Personalens huvudsakliga mål är att bemöta den enskilde med hänsyn och respekt och utifrån dennes behov formulera mål och hjälpmedel som individen behöver för att kunna göra det hon/han annars inte kan. 

Samordnare finns i verksamheten liksom en kvalitetssamordnare som ansvarar för kvalitetsutveckling samt händelsehantering.

Vi har medarbetare som har olika utbildningar som stödpedagog, teacch-utbildning och kat-kit m.fl

Vår värderingscoach ser till så vi ständigt arbetar utifrån företagets värdegrund – att stärka individen.

Måltider

Måltiden lagas i det egna köket

På Attendo Kungsgatan lagar alla sina måltider i sina egna lägenheter. Alla våra lägenheter är utrustade med kök. Med stöd av personal kan de boende tillaga de måltider de själva önskar.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.7754517,"lng":13.0846261},"content":"<h4>Attendo Kungsgatan, Gruppbostad för vuxna i Furulund, Kävlinge</h4><p>Kungsgatan 39 </br> 244 63 Kävlinge </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.7754517,13.0846261' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Kungsgatan 39,
244 63 Kävlinge
Skånes län

Öppna vägbeskriving