Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Söderbygärde

Mosshagestigen 77, Salem

Välkommen till oss

Ajsa Kuloglija, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Gruppbostäder Vuxna, Funktionsnedsättning för vuxna
Antal platser
10
Talade språk
Svenska

Boendet

Individuellt anpassat stöd efter dina önskemål

Attendo Söderbygärde gruppbostäder i Salem består av två verksamheter, 77:an och 123:an, som ligger i ett trevligt bostadsområde i närhet till sjön Uttran. Varje verksamhet består av fem lägenheter fördelade på två plan med tillgång till gemensamma utrymmen och härlig uteplats. Uteplatsen är en liten oas av trädgårdsväxter och fruktträd.

Här finns fina promenadvägar och grönområden runt husknuten. Vi erbjuder ett individuellt anpassat stöd efter dina önskemål och behov och målet är att du ska trivas, känna dig trygg och kunna leva ett självständigt liv på egna villkor.

Omsorg

Kontaktmannaskap och pedagogiska arbetssätt

På Attendo Söderbygärde gruppbostad utgår stödet från den enskildes önskemål och behov och målet är att du ska trivas, känna dig trygg och kunna leva ett självständigt liv på egna villkor. En stödperson utses som är behjälplig att samordna stödet och ser till att du får inflytande och delaktighet i din vardag. Varje måndag har vi boendemöte som du själv väljer om du vill delta vid eller inte. Aktiviteter erbjuds både gemensamt och individuellt.

Medarbetare

Kompetens inom både pedagogik och omsorg

De flesta medarbetarna har en relevant utbildning, har arbetat på gruppbostaden i flera år och känner verksamheten mycket väl. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och på enheten finns kognitiva ombud som har utökad kompetens inom området. Det finns distriktssköterskor med hälso- och sjukvårdsansvar, som är kopplade till verksamheten.

Mat

Matglädje

Kosten och måltiderna är en viktig del i livet för att vi ska må bra, trivas och behålla god hälsa. På Söderbygärde gruppbostad väljer du själv vad du önskar äta med stöd från personal. Personalens uppgift är att stödja och visa på olika alternativ som både är nyttiga, varierande och näringsrika. Maten lagas i respektive boendes lägenhet eller i det gemensamma köket. Då vi arbetar utifrån tydliggörande pedagogik kan menyerna som upprättas tillsammans med personal bestå av fotografier/bilder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.1983049,"lng":17.7877853},"content":"<h4>Attendo Söderbygärde, Gruppbostad för vuxna i Salem, Rönninge</h4><p>Mosshagestigen 77 </br> 144 51 Salem </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.1983049,17.7877853' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Mosshagestigen 77,
144 51 Salem
Stockholms län

Öppna vägbeskriving