Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Stålbogavägen

Stålbogavägen 44, Stockholm

Välkommen till oss

Tina Pajarinen, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Korttidsboende Barn & Ungdomar, Funktionsnedsättning för barn & unga
Talade språk
Svenska

Boendet

Individuellt anpassat stöd efter dina önskemål

En målsättning för oss på Attendo Stålbogavägen korttidshem är att alla barn och ungdomar, flickor och pojkar ska erbjudas en möjlighet till en positiv och meningsfull fritid som bygger på delaktighet och individuellt anpassade aktiviteter.

Vi skräddarsyr våra aktiviteter och vistelsen hos oss utifrån vad barnet/ungdomen själv tycker om att göra. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och visuell kommunikation. Alla barn och ungdomar får ett eget rum som de återvänder till.

Attendo Stålbogavägens korttidshem är beläget i Bandhagen/Högdalen söder om Stockholm med närhet till livsmedelsaffär, apotek, bank, vårdcentral, diverse butiker och cafe/restauranger. Med buss och tunnelbana tar det ca 20 minuter in till city. Ca 500 meter från korttidshemmet ligger tunnelbanestationen Högdalen med täta kommunikationer till övriga Stockholm.

Aktiviteter

Naturupplevelser och sinnesstimulering

Verksamheten har en fin inhängnad gård där det ges möjlighet till lek, naturupplevelser och sinnesstimulering. I närområdet finns fina parker och fler lekplatser. Stålbogavägen har ett kök där personal och barn/ungdomarna tillsammans lagar god mat och bakar.

Det finns också ett vardagsrum samt aktivitetsrum där möjligheter ges till lek, spela spel, pyssla och lyssnar på musik. På helgerna ges också mer möjligheter till lite längre utflykter, tex besöka Tom Tits, museer, bad eller skogsutflykter.

Medarbetare

Kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningar

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team, de har adekvat utbildning för arbetet såsom psykolog, fritidspedagog, beteendevetare, behandlingsassistent mm. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen.

Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Medarbetarna har dygnet runt tillgång till råd, stöd och handledning av telefonberedskap. 

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2646831,"lng":18.0486069},"content":"<h4>Attendo Stålbogavägen, Korttidsboende för barn och ungdomar i Bandhagen/Högdalen, Stockholm</h4><p>Stålbogavägen 44 </br> 124 56 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.2646831,18.0486069' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Stålbogavägen 44,
124 56 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving