Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Attendo Unika Fridhemsplan Korttidsboende

Sankt Eriksgatan 48, Stockholm

Välkommen till oss

Veronica Gustafsson , Verksamhetschef

Telefon: 070-762 82 06

Fakta

Typ av verksamhet
Funktionsnedsättning för vuxna, Korttidsboende Vuxna, Attendo Unika
Antal platser
9
Talade språk
Svenska

Verksamheten

Förbered dig inför att flytta hemifrån

På Unika Fridhemsplan Korttids, som är ett korttidsboende för vuxna, har du chansen att förbereda dig inför att flytta hemifrån. Du bor på korttids en vecka i månaden och förutom en massa dans, sång och teater så tränar vi på allt man behöver lära sig innan man flyttar hemifrån. Våra korttidsboenden ska kännas lyxiga och Unika. 

Vår målgrupp är främst vuxna med lindrig-måttlig utvecklingsstörning samt med autistiska drag. Hit är alla mellan 18-28 år välkomna. Vi har plats för 9 deltagare.

Vi har ett centralt läge på Fridhemsplan. Det går bussar hela vägen fram och det tar bara två minuter att promenera från Fridhemsplans tunnelbana.

 

Aktiviteter & Omsorg

Engagerade medarbetare

Vi har inrett lokalen som en fotoateljé. Vi har förstorat upp bilder på våra fina ungdomar i läckra färgglada ramar. Vi har dessutom tillgång till en enorm danssal som är graffitimålad och härliga sällskapsrum. Vill du dansa loss med riktiga dansexperter eller lära dig att skriva egna sånger? Då passar detta korttids perfekt. Vi hittar så klart också på aktiviteter utomhus och ibland går vi på discon.

På Fridhemsplan har vi budgetträning genom att göra ”Lyxfällan”, vi pratar om relationer, vi planerar inköp, tvättar, diskuterar vad som händer i konflikter. Vi tränar alltså på allt som man behöver förberedas på innan man flyttar hemifrån, kort sagt Life Coaching. Våra medarbetare har alla servicekänsla och ett väldigt gott bemötande. Medarbetarna har talanger inom de estetiska områdena. De är dansare, sångare, skådespelare, musikalartister och alla brinner för att lära ut sina talanger till våra ungdomar. 

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3353126,"lng":18.0327156},"content":"<h4>Attendo Unika Fridhemsplan, korttidsboende för vuxna i Stockholm</h4><p>Sankt Eriksgatan 48 </br> 112 34 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.3353126,18.0327156' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sankt Eriksgatan 48,
112 34 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving