• Gruppboendet insidan
  • Gruppboendet utsidan
  • Nimbus boende inomhus - servicebostäder
  • Nimbus boende - servicebostäder

Attendo Nimbus boende

Familjärt · Kreativt · Tryggt · Harmoniskt · Glädjefyllt

Attendo Nimbus boende erbjuder både gruppbostad samt servicelägenheter utefter dina behov. Verksamheten ligger i norra Lund och vänder sig till personer inom personkrets 1 LSS. Bostäderna ligger i ett villaområde med härlig grönska och strövområden inpå knuten, bland annat de välkända St. Hans Backar. Ett mindre köpcentrum ligger på gångavstånd och där finns bland annat mataffär, pizzeria, apotek och vårdcentral. Busshållplats och möjligheter att ta sig in till centrala Lund finns alldeles i närheten.

Verksamhetschef

Helene Mårtensson

Telefon: 0768-297030

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Department

Helene Mårtensson, verksamhetschef 0768-297030

Maria Ekberg, biträdande Verksamhetschef 0733-165017

 

Ann-Sofie Christell, platsansvarig på gruppbostaden 0733-165004. ann-sofie.christell@attendo.se

Susanne Mårtensson, platsansvarig på servicebostaden 0733-165010. susanne.martensson@attendo.se

 

 

 

 

 

 

Telefon:

Gruppbostad: 046-198864 Servicebostad: 046-198861

Fax:

046-198808

Adress

Skjutbanevägen 31-35, 226 49 Lund

Mer information om Attendo Nimbus boende

Gruppbostaden

I gruppbostaden finns det sex lägenheter. Varje lägenhet har förutom ett trinettkök och badrum, sovalkov, vardagsrum/kök samt en egen uteplats. Tvättstugan är gemensam. Det finns även övriga gemensamma utrymmen, där de boende kan äta, se på tv och umgås. Vid önskemål organiseras gemensamma utflykter, resor eller restaurangbesök. Det finns också möjlighet att ta ett varmt bad i det gemensamma ”sparummet” utrustat med badkar.

Under vardagar har de boende daglig verksamhet och det finns även möjlighet till en hemmadag i veckan där du får möjlighet att med extra stöd utföra större inköp, besöka frisör, städa, besöka någon anhörig eller annat utifrån önskemål. Varje eftermiddag ägnas åt individuellt anpassade aktiviteter. Det kan till exempel handla om att rida, besöka simhallen, gå på restaurang eller ta en cykeltur/promenad i närområdet.

Servicelägenheter

Attendo Nimbus servicebostäder består av två separata lägenheter och ett gemensamt utrymme. I lägenheterna finns två rum och kök, tillhörande badrum och egen tvättmaskin/torktumlare. Det finns även tillgång till WIFI i boendet. Varje boende har separat ingång till sin lägenhet och en egen trädgård. I det gemensamma utrymmet kan man göra gemensamma aktiviteter som att se på tv eller spela spel tillsammans med de andra boende eller med personal.

Utifrån behov och önskemål så stöttar personal i de aktiviteter som behövs, både i och utanför hemmet.

Medarbetare

Personalen här eftersträvar alltid högsta nivå av delaktighet och självbestämmande för dig som boende! Varje boende har en kontaktman i personalgruppen som tillsammans med den boende och/eller företrädare utformar en individuell genomförandeplan. Målet är att våra boende ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi eftersträvar medbestämmande, inflytande och kontinuitet för varje person. Detta möjliggörs genom att individuellt anpassa stödet och arbeta med tydliggörande pedagogik enligt TEACCH-modellen. Detta ger en förutsägbarhet och trygghet i vardagen.

Personal får handledning och utbildning i pedagogiken kontinuerligt.