Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Omsorgshjältar i Attendo

På Attendo jobbar 25 000 medarbetare som brinner för att göra skillnad i vardagen. De är våra omsorgshjältar.

De är hjältarna som gör en god omsorg

Vad är god omsorg? Det ligger förstås i betraktarens ögon. På Attendo är vi övertygade om att en god omsorg måste kombinera det bästa av två världar; systematiskt kvalitetsarbete och mänsklig omtanke. Detta jobbar Attendos 25 000 medarbetare med varje dag. 

Här nedan kan du ta del av några berättelser från våra medarbetares vardag. Om du vill veta mer om hur vi jobbar, ladda gärna ner rapporten "Omsorgshjältar" som beskriver lite av Attendos kvalitets- och hållbarhetsarbete under det senaste året.

Våra omsorgshjältar

"Det mest fantastiska med mitt arbete är att se hur varje unge lyckas komma ur sitt skal och välja att vara med och bidra till gemenskapen. Det är så starkt."

”Jag brinner för att lyfta de som drabbas av demens."

"Jag känner mig lyckligt lottad"

"Jag har världens mest fantastiska jobb"

"Det var mina vänner som berättade att det behövs omvårdnadspersonal i Finland. Jag blev antagen till en ettårig utbildning och kom sedan hit för att jobba."

"Jag sköter mina arbetsuppgifter och medarbetarna sköter sina. Saker kan hanteras på många olika sätt – men i grunden gillar människor när man litar på dem"

"Det är inte så konstigt att närstående kan var lite oroliga och det är bara vi som kan skänka dem lugn genom en bra omsorg och en kontinuerlig dialog."

"Rummen är de boendes hem, så dit går vi inte utan tillstånd och kastar inte heller bort något utan att vi kommit överens om det. Vi försäkrar oss alltid om att de boende känner sig trygga"

"I det här jobbet kommer responsen direkt – jag vet att vi har lyckats när vi får tillbaka tomma uppläggningsfat från avdelningarna."

"När vi bygger boenden tänker jag alltid: skulle jag vilja att min mamma bodde här? Eller skulle jag själv vilja bo här?"