• Side by side cykel
  • Vår innegård
  • Rösegården entree

Attendo Rösegården äldreboende

Trygghet · Dagverksamhet · Engagemang · Trivsel

Attendo Rösegården är ett boende inriktat på omvårdnad och omsorg om personer med demensdiagnos. Boendet ligger i Västerås och här finns permanent boende eller avlösning/växelvård samt en trygghetsplats för avlastning. Vi har även en dagverksamhet för personer som fortfarande bor kvar i hemmet. Hos oss lagar vi all mat från grunden i vårt kök vilket ger en känsla av hemtrevnad och trivsel. Välkommen till oss!

Verksamhetschef

Cecilia Strömberg

Telefon: 076-6970475

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Kontakta oss

Sjuksköterska

Frida Mårdnäs 021-313916 mail: frida.mardnas@attendo.se

Linda Jonasdottir 021-313915 mail: linda.jonasdottir@attendo.se

 

Arbetsterapeut Anna Strandberg 070-912 20 54

Sjukgymnast Angelica Hilli Andersson 076-811 70 50

Hus 1 Tel 021-302902

Hus 2 Tel 021-302903

Hus 3 Tel 021-302905

Hus 4 Tel 021-302907

Hus 5 Tel 021-302910

Dagverksamheten Tel 021-302911

Hus 7 Tel 021-302915

Hus 8 Tel 021-302916

 

Adress

Rösegården, Rösegårdsgatan 1, 724 76 Västerås

Mat på Attendo Rösegården äldreboende

All mat lagas i varje hus kök av personalen. De boende som kan och vill kan vara med att röra i grytorna eller förbereda för maten. Ljuvliga dofter sprider sig i varje hus och ökar matlusten. Bordet blir dukat och personalen sitter med vid bordet för att bistå för den som behöver. Ofta är det hembakt bröd till kaffet och besökare är välkomna att dricka kaffe med oss. Det ger tillfälle till en pratstund och en trevlig social samvaro.

Mer information om Attendo Rösegården äldreboende

Boende

Attendo Rösegården har 52 lägenheter. Boendet består delvis av sammanbyggda villor i vilka man har ett sovrum och delar hygienutrymme, kök och vardagsrum. I varje villa bor 6 personer. Boendet blir intimt vilket gör att samvaron ökar och det blir en naturlig del i att dela sysslor i boendet vilket blir mer hemlikt. Vid varje villa finns uteplats och en asfalterad gång runt hela byggnaden gör att alla kan vara ute i trädgården som vill.

Det finns även två avdelningar för personer som har lite större behov av hjälpmedel, där är rummen lite större och toalett finns på varje rum.

Runt Rösegården finns möjlighet att under promenaden plocka äpplen, plommon, päron och vinbär att äta eller att använda vid baket. Under sommarhalvåret serveras kaffe i trädgården vid fint väder.

 

 

Omsorg & Aktiviteter

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad. 

Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Vår aktivitetsvärd arbetar med aktiviteter av olika slag beroende på intresse. Promenader, utevistelse, högläsning, sång och musik, sällskapsspel, rörelseträning och mycket social samvaro är en del av programmet.

 

Medarbetare

På Attendo Rösegården arbetar undersköterskor som har ansvaret för den dagliga omsorgen för varje boende. Det finns även sjuksköterskor som har ett omvårdnadsansvar och arbetar med hälso- och sjukvården i boendet.

Vår läkare, som i vanliga fall arbetar på Citypraktiken, kommer till boendet varje vecka eller vid behov. 

Vi har även arbetsterapeut och sjukgymnast som alla tillsammans arbetar i team, vilket leder till att alla kompetenser finns runt den boende, och kan se vilka behov som finns och vad som behöver arbetas mer med. Anhöriga är alltid välkomna till Rösegården.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst