• Fantastiska Rynningeviken
  • Balkongerna inbjuder till avkoppling och social samvaro
  • För dig som vill träna viktiga funktioner finns redskapen
  • Välkomnande entre

Attendo Rynningeviken äldreboende

AttendoHem

AttendoHem är ett boende med närhet till hjälp och stöd samt tillgång till gemenskap och trevligheter. Här är din trygghet det viktigaste för oss. Många äldre bor ensamma och har behov av hemtjänst och trygghetslarm men är ändå för friska för ett äldreboende. Din nuvarande bostad känns helt enkelt inte trygg längre. Vad finns det då för alternativt eget boende där tryggheten kan ökas och ensamheten brytas?

Verksamhetschef

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Kontakta oss
Bitr Verksamhetschef Hanna Bergström   070- 928 45 51

 Avdelning 1a   

 

  019 -766 24 81

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon:

Bitr. Verksamhetschef Hanna Bergström 070-9284551, Boendesamordnade Anna Fröjd 072-0833096 , Våning 1 019-7662481

E-post:

Adress

Hindergårdsgatan 41, 703 81, Örebro,

  • Monica Nilsson

    Monica Nilsson

    Undersköterska

    "Otroligt trivsam arbetsplats i fin miljö. Positiv stämning och glädje. Roligt varje dag att gå till jobbet!"

Mat på Attendo Rynningeviken äldreboende

Maten levereras till oss från Familjen Dafgårds och är kyld vid leveransen. Vi värmer upp maten i vårt kök, tillagar pasta, potatis, ris och sallad själva och serverar maten från serveringsfat. Vi lägger stor vikt vid dukningen och skiljer på vardag och helg. De boende avgör själva om de önskar äta i den gemensamma matsalen på avdelningen eller om man önskar att äta i sin lägenhet. Vi ser gärna att du deltar i matlagningen då detta är en viktig del för att bibehålla färdigheter.

Som boende på Rynningeviken kan du välja olika måltidspaket till din hyra, du kan väja att få mellan 1-3 måltider om dagen och i tillägg fika och kvällsmål.

Mer information om Attendo Rynningeviken äldreboende

Boendet

Attendo Rynningeviken består av 54 lägenheter med egna bad och kokvrå. Boendet är placerat i ett naturskönt område i norra delen av staden. Lägenheterna hyrs ut som hyresrätter och du väljer sedan utförare av din hemtjänst. För att hyra lägenhet hos oss ska du vara fylda 75 år och beviljad hemtjänst. Väljer du Attendo som utförare kan du dessutom delta på våra gemensamma aktiviteter såsom gympa, promenader, stickcafe och bakgrupp. Du får då även möjlighet att välja måltidspaket till din lägenhet.

 

 

Personal

Attendo har avtal med Örebro kommun enligt lagen om valfrihet. Vi är ett alternativ för dig som har hemtjänst i Örebro kommun. Vi är beviljade att utföra både omsorgsinsatser och serviceinsatser. Örebro kommun står för dina hälso- och sjukvårdsinsatser när du bor hos oss. Har du behov för sjuksköterska, arbetsterpaeut eller läkare hjälper vi dej med kontakten och dessa proffesioner kan vis behov komma till dig i din lägenhet. Du kan också få hjälp att uppsöka vårdcentral.  Vad du har rätt till för hjälp beslutas av biståndhandläggarena i Örebro kommun.

 

Konceptet

Boendet är ett livsstilsboende med ett koncept för utevistelse och trädgård. Det innebär att vi vistas utomhus så mycket som möjligt i en miljö som är anpassad för uteaktiviteter. Vi tar tillvara naturens positiva kraft genom att använda trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning och för avkopplande stunder. I anslutning till huset finns en inbjudande trädgård med utomhusgym, växthus, promenadslingor och flera sittplatser i grönskande miljö.

Vi arbetar med vardagsrehab för dig som är i behov av rehabilitering. Det innebär att vi eftersträvar att du skall göra så mycket som möjligt själv. Undersköterskorna är tränade att bistå patienterna i sin träning utifrån program som sjukgymnast och arbetsterapeut tar fram. Finns det behov får du som boende individuell träning med våran personal.