• Vardagsrum
  • Vår uteplats
  • Vår uteplats
  • Exteriör

Attendo Söderbygärde gruppbostäder

Erfarenhet · Glädje · Trygghet · Självbestämmande · Meningsfull fritid

Attendo Söderbygärde gruppbostäder i Salem består av två verksamheter, 77:an och 123:an, som ligger i ett trevligt bostadsområde i närhet till sjön Uttran. Här finns fina promenadvägar och grönområden runt husknuten. Vi erbjuder ett individuellt anpassat stöd efter dina önskemål och behov och målet är att du ska trivas, känna dig trygg och kunna leva ett självständigt liv på egna villkor.

Verksamhetschef

Ajsa Kuloglija

Telefon: 070-1810512

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Kontakt
   

Telefon:

08-530 307 27

Adress

Mosshagestigen, Rönninge

  • Nazmije Gashi

    Nazmije Gashi

    Medarbetare

    "I mitt uppdrag som kvalitetssamordnare ingår att arbeta med verksamhetens kvalitet där vårt mål är att de boende ska vara nöjda och ha hög livskvalitet. Ett levande kvalitetsarbete utvecklar verksamheten och stärker säkerheten både för de boende och för oss personal"

Mat på Attendo Söderbygärde gruppbostäder

Kosten och måltiderna är en viktig del i livet för att vi ska må bra, trivas och behålla god hälsa. På Söderbygärde gruppbostad väljer du själv vad du önskar äta med stöd från personal. Personalens uppgift är att stödja och visa på olika alternativ som både är nyttiga, varierande och näringsrika. Maten lagas i respektive boendes lägenhet eller i det gemensamma köket. Då vi arbetar utifrån tydliggörande pedagogik kan menyerna som upprättas tillsammans med personal bestå av fotografier/bilder.

Mer information om Attendo Söderbygärde gruppbostäder

Boende

Attendo Söderbygärde gruppbostäder består av två verksamheter. Söderbygärde nummer 77 och Söderbygärde nummer 123. Varje verksamhet består av fem lägenheter fördelade på två plan med tillgång till gemensamma utrymmen och härlig uteplats. Uteplatsen är en liten oas av trädgårdsväxter och fruktträd.

 

Medarbetare

De flesta medarbetarna har en relevant utbildning, har arbetat på gruppbostaden i flera år och känner verksamheten mycket väl. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och på enheten finns kognitiva ombud som har utökad kompetens inom området. Det finns distriktssköterskor med hälso- och sjukvårdsansvar, som är kopplade till verksamheten.

Omsorg

På Attendo Söderbygärde gruppbostad utgår stödet från den enskildes önskemål och behov och målet är att du ska trivas, känna dig trygg och kunna leva ett självständigt liv på egna villkor. En stödperson utses som är behjälplig att samordna stödet och ser till att du får inflytande och delaktighet i din vardag. Varje måndag har vi boendemöte som du själv väljer om du vill delta vid eller inte. Aktiviteter erbjuds både gemensamt och individuellt.