Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Gamla Torg

Gamla Torg 7 , Höör

Välkommen till oss

Helene Forsberg, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Socialpsykiatri
Antal platser
59
Talade språk
Svenska, Bulgariska, Danska, Engelska, Lettiska, Polska, Ryska, Turkiska, Tyska
Byggt år
1800

Boendet

Boende nära till kommunikationer och service

Attendo Gamla Torg är beläget inne i Höörs samhälle, mitt i Skåne, med närhet till kommunikationer och service. Här bor 59 personer fördelat på sex olika enheter, alla med egen lägenhet. Enheterna har gemensamma utrymmen för matlagning och social samvaro.

Vi har 59 lägenheter, fördelat på 6 olika enheter. Lägenheternas storlek varierar, men alla har egen dusch och toalett samt ett litet trinettkök. Rummen är basmöblerade med säng och sängbord. I övrigt möblerar den boende själv. I det fall inga egna möbler finns, så har vi ett litet förråd med möbler. Alla enheter har gemensamt kök och TV-rum. På samtliga enheter finns en rökplats under tak, utomhus.

Omsorg

Erbjuder en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov. Vårat arbetsteam arbetar med att vara öppna och lyhörda för dina behov där ni gemensamt kan forma det stöd du har rätt till. Omsorgen ges utifrån en genomförandeplan med tydliga mål. Ett nära samarbete med anhöriga och god man och andra närstående är en viktig del i tillfrisknandet.

Attendos aktivitetsutbud  är varierat och mångfasetterat men framför allt individuellt anpassat till våra brukare. Attendo Gamla Torg i Höör, Attendo Rödakorsgatan i Tyringe och Attendo Oderljungavägen i Perstorp har ett nära samarbete för att på så sätt öka utbudet av aktiviteter för våra brukare.

 

Medarbetare

Medarbetare dygnet runt som har kunskap

På Attendo Gamla Torg finns medarbetare dygnet runt som har kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningar därför kan de bemöta dig på dina villkor och ge det stöd som behövs i olika situationer.

Med fokus på det som fungerar, stärks du som person och får en ökad självständighet. För att få en helhetsbild söker vi samverkan med olika aktörer i samhället för aktiviteter.

Mat

Måltiderna viktig del i vardagen

På Attendo Gamla Torg tycker vi att kosten är en mycket viktig detalj i vardagen. De boende ges möjlighet att delta så mycket de önskar i så väl planering, inhandling och tillagning. De enheter som vill caterar mat från en lokal restaurang. Frukost och kvällsmat lagas gemensamt på enheterna. 

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.929947,"lng":13.54736},"content":"<h4>Attendo Gamla Torg (Hällbo), boende för psykiska funktionsnedsättning i Höör</h4><p>Gamla Torg 7 </br> 243 30 Höör </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.929947,13.54736' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Gamla Torg 7 ,
243 30 Höör
Skånes län

Öppna vägbeskriving