• Dungen

Attendo Stålbogavägen

En målsättning för oss på Attendo Stålbogavägen korttidshem är att alla barn och ungdomar, flickor och pojkar ska erbjudas en möjlighet till en positiv och meningsfull fritid som bygger på delaktighet och individuellt anpassade aktiviteter. Vi skräddarsyr våra aktiviteter och vistelsen hos oss utifrån vad barnet/ungdomen själv tycker om att göra. Vi arbetar med tydliggörande pedagogic och visuell kommunikation. Alla barn och ungdomar får ett eget rum som de återvänder till.

Verksamhetschef

Diana Norryd

Telefon: 070-2722635

Adress

Stålbogavägen 44, 124 56 Bandhagen

Mer information om Attendo Stålbogavägen

Aktiviteter

Verksamheten har en fin inhängnad gård där det ges möjlighet till lek och naturupplevelser/sinnesstimulering. I närområdet finns fina parker och fler lekplatser. Stålbogavägen har ett kök där personal och barn/ungdomarna tillsammans lagar god mat och bakar.
Det finns också ett vardagsrum samt aktivitetsrum där möjligheter ges till lek, spela spel, pyssla och lyssnar på musik. På helgerna ges också mer möjligheter till lite längre utflykter, tex besöka Tom Tits, museer, bad eller skogsutflykter.

Medarbetare

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team, de har adekvat utbildning för arbetet såsom psykolog, fritidspedagog, beteendevetare, behandlingsassistent mm. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen.

Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Medarbetarna har dygnet runt tillgång till råd, stöd och handledning av telefonberedskap. 

 

Samhällsservice och kommunikationer

Attendo Stålbogavägens korttidshem är beläget i Bandhagen/Högdalen söder om Stockholm med närhet till livsmedelsaffär, apotek, bank, vårdcentral, diverse butiker och cafe/restauranger. Med buss och tunnelbana tar det ca 20 minuter in till city. Ca 500 meter från korttidshemmet ligger tunnelbanestationen Högdalen med täta kommunikationer till övriga Stockholm.