Attendo Terranova äldreboende

Demens · Säboplatser

Attendo Terranova är ett äldreboende med 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar. På plan två finns tre avdelningar med särskilt boende och på plan 1 tre avdelningar med demensboende. På varje avdelning finns 10 lägenheter samt utrymme för samvaro, kök och tvättstuga. På vår innergård finns fina gångvägar där man kan promenera självständig. Attendo Terranova ligger i ett naturskönt område med skog och villaområden. På plan två har vi en stor samlingssal där vi har gemensamma aktiviteter och middagar samt musikunderhållning som är uppskattade inslag.

Verksamhetschef

Agneta Pettersson

Telefon: 070-8764498

Kontakt Fler telefonnummer till oss

KONTAKTA OSS

 Sjuksköterska plan 1 

 

 0721-435855

Sjuksköterska plan 2 

 0721-435865

Telefon:

0708764498

Adress

Terranovavägen 20, 62153 Visby

Mat på Attendo TerraNova

Måltiderna är viktiga för oss på TerraNova. När vi äter har vi en trevlig stund tillsammans. Att maten är god och näringsriktig är viktigt och vi lägger stor vikt vid miljön runtomkring, som att sitta i lugn och ro vid ett vackert dukat bord. Helger och högtider uppmärksammas genom att vi dukar extra fint och serverar festligare mat och dryck. Huvudkomponenten levereras från Dafgård, tillbehör tillagar vi på Terranova. Vi serverar alltid efterrätt. Till kaffestunden serverar vi ofta kaffebröd som vi bakar på enheten, som även sprider härliga dofter.

Mer information om Attendo Terranova äldreboende

Boende

Attendo Terranova är Gotlands modernaste äldreboende med 60 lägenheter fördelade på två plan med tre avdelningar på varje plan, plan ett är demensavdelningar. Lägenheterna är på ca 30 kvadratmeter med kokvrå, toalett och dusch. Lägenheterna är utrustade med säng, madrass och sängbord.

Omsorg & Aktiviteter

Vi lägger fokus på god vård och omsorg som utgår från de boendes egna önskemål och behov. Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter som kan ske i grupp eller enskilt, inne och ute.

Medarbetare

På Attendo Terranova finns en verksamhetschef med ansvar för hela verksamheten. Vi har undersköterska/vårdbiträden dygnet runt och sjuksköterska på plats på dagtid. Övrig tid har vi hjälp från Attendo Sudergården.
Vi har besök av läkare varje vecka och vid behov från Unicare Vårdcentral. Två dagar i veckan har vi även arbetsterapeut och fysioterapeut på plats. Vi har också fotvårdare och frisör som kommer till oss.

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst