• Utsik över Tiken
  • Välkommen in.
  • Här är du trygg.
  • Redo för en ny framtid?

Attendo Tingsryd

Behandling för kvinnor på kvinnors vis

Attendo Kurorten är ett behandlingshem för vuxna kvinnor över 18 år. Kurorten ligger väldigt naturskönt och vackert beläget med närhet till sköna promenadstråk längs sjön Tiken. Under behandling bor kvinnorna i egna stugor i anslutning till huvudbyggnaden. Personalen har gedigen kompetens och lång erfarenhet av att arbeta med kvinnor med olika former av missbruk/beroende. Behandlingen drivs utifrån ett helhetsperspektiv där hela individens kontext är viktig för ett gott behandlingsresultat. I behandlingen ingår anhörigprogram och 12 månaders eftervård.

Ellinor Karlsson

Hej, vi heter Ellinor Karlsson och Gustav Hållén och är ansvariga för Attendo Tingsryd

Kontakta oss gärna

Mejla gärna dina frågor kring missbruk/beroende till e-postadressen här nedan: ellinor.karlsson@attendo.se

Telefon: 010-2112306
E-post: gustav.hallen@attendo.se

KONTAKTA OSS

Verksamhetschef Ellinor Karlsson

010-2112301

Bitr. verksamhetschef Gustav Hållén 010-2112306

Boendetelefon

010-2112330

Här finns vi

Adress: Tingsryd
Hitta hit

Mer information om Attendo Tingsryd-

Behandling

Behandlingen på Kurorten har basen i Tolvsteg och KBT. Behandlingen är uppdelad i 60 dagars grundbehandling, där efter förlängd behandling. Struktur, kompetens, engagemang, trygghet och tillit genomsyrar behandlingen. Under behandlingstiden följer patienterna ett intensivt och välstrukturerat dagschema där behandlingens olika delar ingår. Behandlingsplanen är individuell. Schemat består av gruppsittningar, föreläsningar, enskilda samtal och individuella uppgifter. Utöver detta ingår mindfullness, yoga, NADA och friskvård. Kurorten har ett anhörigprogram som ingår i behandlingen där patientens anhöriga är välkomna att i fyra dagar få delta i anhörigprogrammet. Kost och logi anordnas av enheten. I behandling ingår 12 månaders efterbehandling. Tingsryd har tillstånd att bedriva HVB enligt SoL, LVM §27, LVU samt Kontraktsvård och Vårdvistelse.

 

Personal

På våra behandlingshem har vi personal med gedigen kompetens och erfarenhet. I personalgruppen finns bland annat beroendeterapeuter, KBT-terapeuter, anhörigterapeut, socionom, sjuksköterska, ASI-handläggare, efterbehandlare, behandlingsassistenter och vaktmästare. Utöver dessa finns även yoga-lärare, kostrådgivare, konsulterande psykiatriker och etisk rådgivare. Personalen handleds varje månad av diplomerad extern handledare.

Beroendeterapeuten är en person som själv varit inne i ett beroende eller som levt i en nära relation med en beroende. De har gått igenom en egen behandling och gjort en genomgripande förändring i sitt liv. Beroendeterapeuterna har olika kompetens och fortbildningar som kognitiv samtalsmetodik, anhörigterapi, kriminalitet, MI-utbildning (Motivational Interviewing), friskvårdsutbildning, avspänningspedagogik m.m. De har en dokumenterad alkohol- och drogterapeututbildning. KBT-terapeuterna har steg-1-utbildning och lång erfarenhet av beroende/missbruk.

Beroendeterapeuterna och KBT-terapeuterna håller föreläsningar, leder grupper, har enskilda samtal och lägger upp behandlingsplaner. Terapeuterna arbetar med friskfaktorer hos patienterna och livsstrategier för att möta samhället. Behandlingen har individfokus och behandlingsplanen utformas efter individens behov och förutsättningar.

Hälsoperspektiv

På Kurorten arbetar kvinnorna med sin självkänsla och viljan att leva ett sunt liv. Fokus läggs bland annat på kost och motion som bidrar till att öka kvinnornas energi och kraft för att genomföra behandlingen. Syftet är att bidra till inspiration och kunskap kring kropp och själ. Ambitionen är att kvinnorna ska ha verktyg med sig hem för att kunna bibehålla en god och sund självkänsla och en vilja att ta hand om sig själva. I veckoschemat ingår yoga, återkommande promenader och föreläsningar om kost, kropp och hälsa.