Positionen inte längre tillgänglig

Vi söker stödpedagog till daglig verksamhet

Vi söker engagerad stödpedagog till Skarpnäcks dagliga verksamhet!

Just nu söker Attendo LSS i Skarpnäck en stödpedagog till Skarpnäcks dagliga verksamhet. Vi söker medarbetare som är strukturerad och ansvarstagande. Du som söker är en lagspelare med förmåga att samarbeta i en mindre grupp och är flexibel, öppen för utveckling och förändring med positivt engagemang för att arbeta med människor.

Skarpnäcks dagliga verksamhet riktar sig till personer med beslut enligt LSS personkrets 1, dvs för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vår dagliga verksamhet ligger i nära anslutning till tunnelbana och grönområden. På Skarpnäcks DV har vi sysselsättning såsom hantverk, IT, köksarbete, miljöarbete, arbete i Vår-affär, friskvård, musik och dans.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att som en del i ett professionellt team ge stöd till personer med funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga då vår vision är att stärka individen. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och ansvarstagande. Vi arbetar alltid utifrån individens behov och önskemål. Vi utgår från tydliggörande pedagogik då struktur/rutiner och planering är nyckelord för att få verksamheten att fungera.

Som stödpedagog arbetar du med att

 

  • Stödpersonskap; tllsammans med brukaren planera betydelsefulla mål som kan öka brukarens självständighet, tillit till sin egen förmåga och en stimulerande sysselsättning.
  • Nära samarbete med externa kontakter såsom gode män, anhöriga, daglig verksamhet, habilitering, kommunens ssk etc. Vägleda kollegor i det pedagogiska arbetet och den sociala dokumentationen
  • Handleda kollegor att skriva genomförandeplaner på Lätt läst
  • Leda reflektionsarbete
  • Medverka och ha ett övergripande ansvar vid nyplaceringar av brukare (kartläggning, anpassningar, hjälpmedel, samverka med boende, ev. skola/DV osv
  • Vara ett kognitivt ombud och ev annat ansvarsområde
  • Sedvanliga vård- och omsorgsuppgifter

Kvalifikationer

Högskoleutbildning om minst 60 högskolepoäng inom funktionshinderområdet, såsom socialpedagogik, specialpedagogik, fritidspedagogik, beteendevetenskap eller liknande. Alternativt kvalificerad yrkeshögskoleutbildning (omfattar minst 200 Yh-poäng) inom socialt arbete eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta med personer med autism och intellektuell funktionsnedsättning samt av omvårdnads- och habiliteringsarbete.
Kunskap och arbetslivserfarenhet av låg affektivt bemötande som metod är meriterande.
 

Meriterande är även kunskap kring tydliggörandepedagogik,alternativ kommunikation, hälsa och friskvård och kognitivt stöd

Vi värderar särskilt om du har kännedom om LSS och dess intentioner samt goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift samt erfarenhet av dokumentation. Viktigt är att du har intresse av att arbeta  flexibelt med det våra brukare behöver stöd i. Målet är att de skall kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sysselsättningsgrad:

100 %

Tillträde:

Från 21 maj 2018 eller enligt överenskommelse. Attendo tillämpar sex månaders provanställning.

Rekrytering sker fortlöpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan annonsens sista ansökningsdag.

Arbetstid:

8:00-16:30 (30 min rast) Måndag-fredag

 

Vi tar alltid belastningsregister vid anställning samt referenstagning

Kontakt

Maria Ekeroth

072-712 70 27
maria.ekeroth@attendo.se