Hoppa till huvudinnehåll
13
Attendo Bantorget

Attendo Bantorget

Linköping

Centralt äldreboende med närhet till en härlig park. Hos oss kan du delta i en rad olika aktiviteter, allt från chokladprovning till utflykter. Du väljer!
Attendo Brushanen

Attendo Brushanen

Linköping

Centralt äldreboende med närhet till fina promenadstråk vid Stångån.
Attendo Duvan

Attendo Duvan

Linköping

Centralt äldreboende med trevlig innergård där vi gärna umgås tillsammans på en fika och annan underhållning. Stångån finns i närområdet som erbjuder vackra promenadstråk.
Attendo Garnisonen

Attendo Garnisonen

Linköping

Centralt och naturnära äldreboende med roliga aktiviteter så som sittgympa, bingo, bakning, stickning, målning och mycket mer.
Attendo Hagalund

Attendo Hagalund

Linköping

Centralt äldreboende med moderna rum. Här är det nära till naturen och trevliga promenadslingor.
Attendo Lambohov Torparegatan

Attendo Lambohov Torparegatan

Linköping

Ett trygghetsboende i Linköping med 33 lägenheter, lunchservering och träffpunktsverksamhet. Här finns även tillgång till uteplats med odlingslådor. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du kan beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare.  I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering.
Attendo Lambohov Tröskaregatan

Attendo Lambohov Tröskaregatan

Linköping

Ett trygghetsboende i Linköping med 26 lägenheter, lunchservering och träffpunktsaktiviteter. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du kan beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare.  I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering. Varmt välkommen!
Attendo Nykil

Attendo Nykil

Nykil

Naturnära trygghetsboende och demensboende. Här kan du besöka träffpunkten och delta i olika typer av aktiviteter så som bingo, sångstunder, olika fester och utflykter eller äta lunch i vår lunchservering. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering.

Visar 8 av 13

Välkommen till Attendo äldreboenden Linköping

På Attendo äldreboenden i Linköping erbjuder vi dig en plats där livskvalitet och individuell omsorg står i centrum. Våra privatdrivna äldreboenden är designade för att ge dig en trygg och stimulerande miljö där du kan trivas och leva ett aktivt liv.

Mångspråkig personal

Vi förstår vikten av kommunikation och kulturell förståelse. Vi har därför boenden där medarbetare talar flera olika språk. Hör av dig till oss om du vill veta vilka boenden som erbjuder personal med språkkunskaper.

Vad vi erbjuder på våra äldreboenden

Hos oss kan du välja mellan boenden som erbjuder möjligheter som:

Parboende: Möjligheten för dig att fortsätta bo ihop med din partner

Trädgård: För avkoppling och sociala aktiviteter.

Gym: För att främja fysisk hälsa och välbefinnande.

Frisörrum: En avkopplande stund och personlig vård.

Upptäck Attendo Äldreboende Linköping

Har du frågor eller vill påbörja din ansökan, kontakta oss här.
Vi ser fram emot att välkomna dig till Attendo-familjen i Linköping!

Vanliga frågor

Hur ansöker jag till Attendos äldreboende i Linköping?

För att bo på något av våra äldreboenden behövs ett biståndsbeslut av kommunen. Kontakta äldreförvaltningen i Linköpings kommun för ett första möte. När du beviljats bistånd efter en biståndsbedömning kan du i vissa kommuner fritt välja vilket boende du vill bo på. Väljer du ett av våra äldreboenden tar vi kontakt med dig så fort som möjligt för att planera ett första besök och därefter inflyttning.

Vad ingår i matsedeln på Attendos äldreboende i Linköping?

Råvaror i säsong har alltid bättre kvalitet, är mer näringsrik och smakar bäst. På Attendo arbetar vi därför med en säsongsbaserade meny.

Våra menyer bygger på svensk husmanskost som våra boende känner igen och vi uppmärksammar alla högtider. Attendos engagerade medarbetare älskar att baka och det är inte sällan det serveras nybakade kakor, äppelpaj eller bullar till gofikat på eftermiddagen. Läs säsongsmenyn här.

Hur lång är väntetiden för ett äldreboende i Linköping?

När du har beviljats en plats på ett äldreboende ska kommunen enligt lag verkställa beslutet direkt. Det innebär att du ska blir erbjuden plats och få möjlighet att flytta förhållandevis omgående. Kontakta Linköpings kommun för mer information om väntetid.

Vad är kostnaden för ett äldreboende i Linköping?

När du bor på ett äldreboende med heldygnsomsorg betalar du för tre olika delar: omsorgsavgift, hyra och måltider. Oavsett om du väljer att bo på ett privat eller ett kommunalt äldreboende är kostnaden för omsorg densamma. Läs mer om kostnad för äldreboende här.

Tillåter Attendos äldreboenden husdjur i Linköping?

På vissa av våra äldreboenden är det möjligt att hundar och katter kan få vistas i boendena för att berika vardagen för de boende. Om du vill ta med ditt husdjur, ta först kontakt med boendets verksamhetschef för att utreda förutsättningarna.

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider.