Attendo Nykil

Naturnära äldreboende som består utav servicelägenheter, trygghetsboende och ett demensboende. Här kan du delta i olika typer av aktiviteter så som bingo, sångstunder, olika fester och utflykter.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Visättersvägen‎ 8

  • 583 94 Nykil

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 10

    Talade språk - Svenska

    Naturnära

Story image

Vacker natur med goda möjligheter till utevistelser

Attendo Nykil ligger några mil utanför Linköping. Här har du nära till vacker natur med goda möjligheter till utevistelser. Attendo Nykil består av servicehuset Eklunden och demensboendet Ekero, med tillhörande hemtjänstområde. Med våra medarbetares engagemang och erfarenhet kan du förvänta dig vård och omsorg av hög kvalitet och med ett gott bemötande.

Nykil består utav 10 servicelägenheter, trygghetsboende som infattar sju lägenheter, samt ett demensboende med sju platser.

Som boende bor du i egen lägenhet som du inreder med egna möbler.

Läs mer om äldreomsorgen i Linköpings kommun
Story image

Olika typer av aktiviteter, individuellt och i grupp

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska och kontaktperson. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Vi ordnar olika typer av aktiviteter, individuellt och i grupp till exempel bingo, tidningsläsning och sång. Vi ordnar gärna olika fester och utflykter.

Story image

Engagerade medarbetare

Attendo Nykil leds av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och en planeringsledare. De finns på plats dagtid måndag till fredag. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt, arbetsterapeut och sjukgymnast finns i verksamheten dagtid.

Vi som arbetar här är engagerde och duktiga undersköterskor och vårdbiträden.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Näringsrik och vällagad mat

På Nykil och Ekero är maten och måltiden viktga stunder på dagen. Vi erbjuder näringsrik och vällagad mat i vår lunchservering. Lunchen tillagas av kocken på Ullstämma. Middagen på Ekero tillagas av personalen i avdelningsköket.

Åtgärder Coronavirus

Den 18 mars 2020 har Linköpings kommun fattat beslut om att begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Begränsningen innebär att personer som inte bor i service- eller trygghetsboendet, men som idag nyttjar lunchservering eller deltar i fritidsverksamhet istället kommer att erbjudas matkorg eller vid behov extra individuellt stöd, till exempel via telefonsamtal. Fritidsverksamheten på vårdboenden kommer arrangeras på annat sätt än genom externa aktörer. Beslutet är fattat av äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD). Kontakta verksamhetschef om du har frågor.

Intresserad av äldreboende?