37
Attendo Almvägen

Attendo Almvägen

Sollentuna

Äldreboende i Sollentuna med inriktning mot Sport & Spa där hälsa och välmående står i fokus. Här finns tillgång till både relax med bubbelbad samt en trevlig sportbar.
Attendo Augustendal

Attendo Augustendal

Vallentuna

Äldreboende med en härlig gemensam uteplats där vi gärna umgås tillsammans över en fika och andra trevliga utomhusaktiviteter
Attendo Balders Båge

Attendo Balders Båge

Norrtälje

Naturnära äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård och ett stort aktivitetsutbud. Ta en tur på vår side-by-sidecykel, plantera och plocka bär i trädgården eller kör ett träningspass i utegymmet. Du väljer!
Attendo Bergtallsvägen

Attendo Bergtallsvägen

Stockholm

Demensboende med naturnära läge intill Långbroparken. Inriktningen Kultur & Nöje innebär att vi ägnar oss åt aktiviteter som knyter an till olika former av kultur.
Attendo Bredäng

Attendo Bredäng

Stockholm

Attendo Bredäng blir ett nytt modernt äldreboende med livsstilsinriktning. Boendet kommer ha 62 ljusa och trivsamma lägenheter samt fina gemensamma utrymmen för gemenskap.
Attendo Bättringsvägen

Attendo Bättringsvägen

Stockholm

Attendo Bättringsvägen äldreboende finns i Råcksta i västra Stockholm. Vi är ett livsstilsboende med inriktningen Kultur & Nöje.
Attendo Dalahöjden

Attendo Dalahöjden

Stockholm

Ett litet och charmigt äldreboende med närhet till grönskande trädgård och fina promenadstråk.
Attendo Ektorpsgården

Attendo Ektorpsgården

Lidingö

Ett hemtrevligt äldreboende med grönskande utsikt från alla lägenheter. Medarbetare finns på plats dygnet runt för din omsorg.

Visar 8 av 37

Fira jul i gemenskap

Julen är en tid för gemenskap, värme och glädje och ingen ska behöva spendera denna speciella tid ensam. Bli hemtjänstkund eller flytta in hos oss så skapar vi tillsammans en minnesvärd och kärleksfull jul.

På Attendos äldreboenden eller hemtjänst finner du nya sociala kontakter, ljus, gemenskap, meningsfull sysselsättning, god näringsriktig mat och glädje. Inte minst vid högtider som till exempel jul.

På julafton brukar vi samlas och se årets jul värd tända ljuset, vi tittar på Karl-Bertil, äter gott tillsammans och öppnar julklappar.

Vi arbetar målmedvetet för att ge trygghet och mening i vardagen. Vi gör det genom att bryta ensamhet, hålla igång sociala kontakter, erbjuda varierande aktiviteter att se fram emot och måltider som blir till dagens höjdpunkter. Det gör att du kan leva ditt liv fullt ut. Varje dag. Hela livet.

Läs mer här

Att ansöka - så här går det till:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider.

Intresserad av äldreboende?