Attendo Spadvägen

Naturnära äldreboende med innergård och vinterträdgård. I vår biosalong slår vi oss gärna ner tillsammans och tittar på gamla klassiker.

Kontakt

Unit contact image
 • Daniel Ekman
 • Verksamhetschef

 • daniel.ekman@attendo.se
 • 08 – 556 212 00
 • Hej,
  Jag heter Daniel Ekman och ansvarar för Attendo Spadvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 74

  Rumsstorlek - 40 kvm

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Livsstilsboende Kultur & Nöje

Story image

Naturnära äldreboende i Älvsjö

Attendo Spadvägen är ett trivsamt äldreboende i Älvsjö i Stockholm där vi erbjuder omsorg till personer med demens eller somatiska sjukdomar.

Vi erbjuder ett boende för dig som har ett intresse för kultur och trivs med att hålla dig aktiv och träffa andra i samma situation. Vi har till exempel en biosalong i huset där vi gärna slår oss ned och tittar på nya såväl som äldre filmer. Vi har även en trivsam vinterträdgård där vi umgås, fikar eller spelar spel. Det är ljust och luftigt och perfekt för dig som bara vill sitta och läsa tidningen med en kopp kaffe.

Hos oss arbetar en aktivitetsansvarig som sätter ihop ett varierat aktivitetsprogram med kulturella aktiviteter men också gymnatisk, dans, promenadgrupper och bakning. Vi har en trivsam innegård där vi gärna tar eftermiddagskaffet när vädret tillåter. Den som är intresserad kan också ägna sig åt plantering och odling. Vi har nära till natur och sköna promenadstråk i Älvsjö och det njuter vi av året runt. 

Attendo Spadvägen är ett äldreboende med modern standard i en trevlig  äldre byggnad. Här finns 74 lägenheter varav fyra är lämpade för parboende. Lägenheterna är ca 40 kvadratmeter och ljusa med stora badrum och litet minettkök. På varje våningsplan finns en inglasad balkong med infravärme som gör att man kan vistas där under svala vår- och höstdagar.

Följ oss på Instagram
Story image

Stort aktivitetsutbud

På Attendo Spadvägen har vi fokus på aktiviteter med inrikningen Kultur & Nöje. Vi har en äldrepedagog som sätter ihop ett varierat program med kulturella aktiviteter varvat med gymnastik, promenader och bakning. Alla  boende är förstås välkomna att vara delaktiga i aktiviteterna och kommer med förslag. 

Vi umgås också  gärna i vår fina vinterträdgård där vi spelar spel eller bara njuter av en kopp kaffe tillsammans. Om vädret tillåter är vi på vår innegård där vi har lite olika planteringar och odlingar på gång. Boendet ligger nära fina promenadstråk och vi är ofta ute och går  tillsammans i grupp eller två och två. Vi har en riktig biosalong i huset och där slår vi oss ned ibland för att se gamla eller nya filmer.

När du flyttar till oss  blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

 

Attendo bjöd in på decemberkalas

Det är glädjande många anhöriga och bekanta som tagit sig upp till Spadvägen för adventsfika och i vimlet träffar vi till exempel Elisabeth som är på besök hos Edit som är 103 år.

– Det här är ju verkligen ett jättetrevligt initiativ och Edit, som varit med om några stycken events här på boendet tycker att den här dagen ligger i topp. Jag åker till Edit en gång i veckan och hälsar på men den här typen av evenemang känns verkligen lite extra och kul.

"Det fina med en sådan här dag är ju att vi skapar en upplevelse för såväl boende som anhöriga och personal och det hoppas vi ska fungera som ett kitt mellan oss alla" säger Sanna Frost som är biträdande verksamhetschef och fortsätter:

- Det är överhuvudtaget många och varierade aktiviteter och så ska det vara, för man vill eller kan ju inte vara med på allt så det behövs den väl tilltagen meny att välja på så att det alltid finns något som passar.

 

Läs hela artikeln här
Quote

”Här blir man bortskämd. Maten är mycket god med stor variation, bra service av trevlig personal…perfekt, perfekt”

Devider

Boende på Attendo Spadvägen

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Story image

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

På Attendo Spadvägen har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet två gånger i veckan. 
Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för ett trevligt och varierat aktivitetsprogram där det finns något för alla.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i huset två dagar i veckan.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?