Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vårdbo Norrtälje

Naturnära äldreboende intill Norrtäljeviken med fina promenadslingor runt knuten. Här ordnar vi spännande aktiviteter tillsammans så som bouletävlingar, musikunderhållning och vinprovningar.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 66

    Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Byggt år: 1991

  • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare
  • Parboende, AttendoBuss

Story image

Naturnära äldreboende

Attendo Vårdbo Norrtälje är ett äldreboende som drivs av Attendo och ligger vid Norrtäljeviken. Här finns vacker natur alldeles runt knuten och gott om fina promenadslingor. Boendet består av 66 st ljusa och trivsamma lägenheter varav 24 demens- och 42 omvårdnadsplatser. Vissa lägenheter är anpassade för parboende. Vi har även gott om gemensamma utrymmen där vi gärna ordnar olika aktiviteter eller bara umgås och pratar.

Lägenheterna har ett trinettkök med plattor och kylskåp samt eget badrum. När du anländer är lägenheten möblerad med en vårdsäng men i övrigt möblerar du själv. Uttag för TV och telefoni finns.

Varje avdelning har ett eget kök där all mat tillagas och ett stort och hemtrevligt mat- och allrum. På varje plan finns även ett större, gemensamt allrum med plats för flera.

Följ vår vardag på Facebook
Story image

Omsorg efter dina önskemål

Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan, där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål.

Vi erbjuder våra boende kvalificerad tandvård på plats genom tandhygienist, som besöker oss en dag per vecka. Du kan även boka tid till frisör och fotvårdare här på huset.

Vi har en aktivitetsgrupp som i samråd med sjukgymnast, arbetsterapeut och boende anordnar olika aktiviteter. Vi har allt ifrån promenader, bouletävlingar och musikunderhållning till surströmmingskalas och vinprovningar.

I vårt trevliga aktivitetsrum "Roslagens famn" träffas vi gärna och fikar, lyssnar på musik eller bara umgås.

Story image

Sjuksköterska dygnet runt

Medarbetargruppen består, utöver verksamhetschef och biträdande verksamhetschef, av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, administrativ samordnare, lokalvårdare och vaktmästare.

Sjukgymnast samt arbetsterapeut finns att tillgå i form av ett ambulerande team som besöker oss varje vecka. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt.

Ansvarig läkare som tillhör Capio besöker verksamheten varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Story image

Måltiden är en lugn och trivsam stund

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Hos oss på Attendo Vårdbo Norrtälje lagar vi maten ifrån grunden. Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemvård i Norrtälje som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemvård Norrtälje

Intresserad?