Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Kantarellvägen

Nybyggt och modernt äldreboende i lummigt villaområde med familjär stämning. Med inriktningen Kultur & Nöje finns här många spännande aktiviteter att ta del av.

Kontakt

Unit contact image
 • Zlata Cerimagic
 • Verksamhetschef

 • zlata.cerimagic@attendo.se
 • 076-698 19 69
 • Hej, Jag heter Zlata Cerimaqic och ansvarar för Attendo Kantarellvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

 • Kantarellvägen 5B

 • 184 34 Åkersberga

 • Stockholms län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 40

  Rumsstorlek - 30-35 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Kultur & Nöje

  Byggt år - 2017

  Trädgård

 • Särskild kompetens: Demens
Story image

Trivsamt boende med en familjär stämning

Attendo Kantarellvägen är ett modernt äldreboende med hem­trevliga lokaler för aktiviteter och gemnskap. Eftersom det är ett litet boende med endast 40 platser, skapas en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Attendo Kantarellvägen drivs utifrån konceptet Kultur & Nöje, vilket betyder att vi låter kulturen ta plats lite extra i vardagen. Boendet ligger i det trivsamma villaområdet Skånsta, Åkersberga, med grönområden och en livsmedelsbutik som närmsta granne och dessutom gångavstånd till Länsmansgården med Österåkers Konsthall.

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en inglasad balkong som nyttjas för vårlunch, fika i solen, värmande glögg i adventstid eller för att tillsammans bara njuta av sång och musik. Den grönskande trädgården, med bland annat en fontän och uppvärmda bänkar, erbjuder stunder för avkoppling och aktivitet. Runt knuten finns vackra promenadstråk. Vardagsrummen har gott om plats för roliga sammankomster medan Biblioteket bjuder på mångsidiga aktivite­ter med fokus på kultur.

Välkommen att kontakta oss för mer information eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Och du är förstås alltid hjärtligt välkommen att besöka oss om du vill se hur vi har det!

Följ oss på Instagram
Story image

Omsorg och aktiviteter på ditt sätt

På Attendo Kantarellvägen får du all omsorg enligt dina behov och önskemål och med omtanke. Verksamheten vänder sig till personer med stort omvårdnadsbehov och demenssjukdom.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande. 

Här är vi kreativa och påhittiga med nya aktiviteter. Dina önskemål och förslag är viktiga för att planera uppskattade aktiviteter. Dagarna ska präglas av det som just du tycker om att göra!

 

Quote

"Fantastisk personal här på Kantarellvägen"

Devider

Närstående

Story image

Engagerade medarbetare

Samtliga medarbetare har bred kompetens och erfarenhet av äldreomsorg.

Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–söndag kl 7-17, övrig tid anlitas sjuksköterska från vårt mobila team.

Fysioterapeut och arbetsterapeut är hos oss två dagar i veckan för att hjälpa dig. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill ha den.

 

Silviahemscertifierat äldreboende

Attendo Kantarellvägen är ett Silviahemscertifierat äldreboende. Det innebär att alla medarbetare på enheten har blivit utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga. Silviahemmet har en årlig uppföljning och certifikatets giltighetstid är tre år, därefter förnyas certifikatet genom kompletterande utbildning av medarbetare.

Information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns på www.silviahemmet.se

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept
Anne-Lie, Zlata och Emma i trädgården på Attendo Kantarellvägen
Anne-Lie, Zlata och Emma i trädgården på Attendo Kantarellvägen

Alla goda ting är tre

Det är förmiddag och sensommarsolen står på från sydost. I fikarummet sitter Emma, biträdande verksamhetschef på Attendo Vårdbo och Zlata som är verksamhetschef på Attendo Kantarellvägen i Åkersberga. Här finns också Anne-Lie som verkar som aktivitetsansvarig på Kantarellvägen och tillsammans med Malin, som är verksamhetschef på Attendo Solskiftet, representerar de Attendos tre äldreboenden i Åkersberga.

Samtalet kretsar kring Attendo i allmänhet och Attendo Österåker i synnerhet. Om individcentrerad vård och omsorg. Om bemötande. Och man försöker sätta fingret på vad det är som gör Attendo så unikt. Vilka fördelar man erbjuder, vad som är så speciellt med just de tre boendena i Åkersberga och varför man på äldre dagar skulle vilja välja att bosätta sig på någon av de tre adresserna.

Läs mer

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?