Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vårdbo Vallentuna

Äldreboende i naturskön omgivning med hästhagar och 4H-gård. I vår stora samlingssal träffas vi gärna på en fika och annan underhållning.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 33

    Talade språk - Svenska

    Naturnära, Side by side-cykel

Story image

Naturnära och hemtrevligt äldreboende

Attendo Vårdbo Vallentuna ligger i natursköna omgivningar. Här är det nära till fina promenadstråk och en 4H-gård där det finns flera olika djur att titta på. 

Äldreboendet består av 33 lägenheter varav 25 demensplatser samt 8 platser för somatisk omvårdnad. Lägenheterna har ett trinettkök med plattor och kylskåp. Varje lägenhet är möblerad med en vårdsäng och ett nattduksbord, i övrigt möblerar du själv. Det finns uttag för TV, telefoni och bredband. Badrummen är stora och modernt utrustade. 

Varje avdelning har en öppen planlösning med ett stort och hemtrevligt allrum med tillgång till en stor fin altan eller balkong. I samlingssalen har vi gemensamma aktiviteter och underhållning med plats för många personer.

Story image

Stort utbud av aktiviteter

Vi lägger stort fokus på en individbaserad vård- och omsorg med delaktighet och engagemang från såväl boende som närstående. När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson och ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. 

Här har vi många aktiviteter. Vi har en trivselvärdinna som tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeut och samordnare anordnar olika aktiviteter som du själv väljer om du vill delta i.

Utevistelse och promenader är ett prioriterat område för oss. Vi har nära till naturen och en 4H gård med hästar, får, getter och grisar som vi gärna besöker. I övrigt ordnar vi olika typer av aktiviteter som musikunderhållning, konst i vården, bingo, gymnastik, andakt, spa, café och någon tema aktivitet. Du kan även boka tid hos frisör, fotvårdare och massör.

Story image

Sjuksköterska dygnet runt

På Attendo Vårdbo Vallentuna finns en verksamhetschef som är ansvarig för verksamheten.

Medarbetargruppen består i övrigt av sjuksköterskor, undersköterskor sjukgymnast, arbetsterapeut och lokalvårdare.

Det finns sjuksköterska att tillgå dygnet runt.

Ansvarig läkare som tillhör vårdcentralen Legevisitten besöker verksamheten varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Quote

"Jag har jobbat här i 15 år. Det känns som hemma att komma hit. Det är mysigt och hemtrevligt."

Devider

Monica Pellas Torbiörn

Undersköterska

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?